Segítségre van szüksége egy leukémiával diagnosztizált ötéves szovátai kisfiúnak

Segítségre van szüksége egy leukémiával diagnosztizált ötéves szovátai kisfiúnak

Gyűjtés indult a szovátai ötéves Szakács Kádár Richárd számára, akit leukémiával diagnosztizáltak október elején. A szovátai lakosok, és a környező települések lakosai összefogtak, mert felismerték, hogy a háromgyerekes családnak minden segítségre szükség van. A Székelyhonnak a kisfiú édesapja, Szakács Kádár Vilmos és az adománygyűjtést felvállaló, Grünesz Csaba nyilatkozott.

Szakács Kádár Richárdot három héttel ezelőtt diagnosztizálták leukémiával, és jelenleg a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházban kezelik. Édesapjától, Szakács Kádár Vilmostól megtudtuk, hogy „Richárd jelenleg nagycsoportba jár az óvodában. Egy vidám, pörgős, társaságkedvelő fiúcska. Nagyon oda van a vonatokért és a robotokért, mindig ilyen játékokkal játszik. Két testvére van, Patrik, aki három éves és Brigitta, ő 11 hónapos. Richárd mindig nagyon jól egyezett velük, ő egy szerető bátyus. Figyel a kicsikre mindig”.

Összefogtak a szovátaiak

Az ötéves Richárd megbetegedése miatt nehéz helyzetbe kerül a család. Az édesapa főnöke, Grünesz Csaba úgy érezte, hogy kötelessége segítenie a családon, ezért adománygyűjtést szervezett: „A kisfiú apukája nálam dolgozik, mint taxisofőr. Úgy éreztem, kötelességem segíteni nekik, ezért megpróbáltam legalább az anyagi terhet levenni a vállukról. Adománygyűjtésbe kezdtünk és a hír nagyon gyorsan terjedt, az emberek azonnal segítőkészek voltak. Több lehetőség is van az adományozásra, létrehoztam egy magánszámlát, kimondottan Richárd számára.”

A szovátaiak egy emberként álltak a kisfiú és családja mellé, több szervezet is segíti őket, éttermek, szalonok, de cégek is felajánlották, hogy egyes szolgáltatások árát a kisfiú kezelésére fordítják.

Díjmentes szállítás a véradóknak

Grünesz Csaba a véradományozást is próbálta minél jobban megszervezni. Több autó is indult Szovátáról Marosvásárhelyre és elvitte vért adni az önkénteseket. „Richárdnak hirtelen 100 ember ajánlotta fel, hogy vért ad, ezért megpróbáltuk felosztani, hogy hetente 5-6 személy menjen, mert úgy ajánlották, így a legjobb. Minden héten mennek autók, kisbuszok, viszik az embereket segíteni.”

A nagy harcokat sokszor a kisgyerekek vívják

Richárd édesapja arról is mesélt nekünk, hogy kisfia hogyan éli meg ezt az időszakot. Az életvidám, társasági Richárd a betegség miatt egy kicsit megváltozott, már nincs annyi energiája és jókedve, de harcol. Bizakodóak vagyunk.”

Aki támogatni szeretné a beteg kisgyermeket és családját megteheti a következő számlaszámon:

Grünesz Csaba Ferdinánd magánszámlája Richárd számára: RO32RZBR0000060008531549 További lehetőség: RICHARD - ASOCIATIA L.A.B.ELETMENTO KUPAKOK Swift-kód: RNCBROBU

Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/segitsegre-van-szuksege-egy-leukemiaval-diagnosztizalt-oteves-szovatai-kisfiunak

Tags: Települések hírei: Szováta