Összegyűlt a pénz Hompoth Zoltán műtétjére

Összegyűlt a pénz Hompoth Zoltán műtétjére

Szerdán fekszik be a kórházba a gyergyóditrói Hompoth Zoltán, és még a héten elvégzik rajta azt a műtétet, amelynek költségeihez sokan hozzájárultak adományaikkal. A család hálás azoknak a jólelkű embereknek, akik révén a szükséges összeg kigyűlt.

A születése óta súlyos agyérrendszeri betegségben szenvedő a 38 éves Hompoth Zoltán számára számos hiábavaló kezelés után most lehetőség nyílik a teljes gyógyulásra. Az ehhez szükséges műtétet Bécsben vállalta egy szakorvos. A műtét költsége azonban meghaladta a család lehetőségeit, 40 ezer euróra volt szükség.

A műtétet megelőző vizsgálatok szerint az operáció sikerességének esélye több, mint 90 százalék, az orvos szerint 80 százalék esélye van annak, hogy az operáció után a ditrói férfi teljesen felgyógyul, megszűnnek azok a panaszai, amelyek életét szinte elviselhetetlenné teszik, és végre egészséges felnőttként élhet.

Az összeg az adományozók jóvoltából összegyűlt, sor kerülhet a műtétre.

Az édesapa köszönete

Zoltán édesapja, Hompoth Béla Béla elmondta, az adományozók között sok olyan név van, akit egyáltalán nem ismer, és nem csak magyar, hanem román személyek is hozzájárultak a műtét költségeihez. Levélben mond köszönetet azoknak, akik segítettek. „Nem találok szavakat, amelyekkel meg lehetne köszönni a jóindulatotokat, csak a Jóistent tudom kérni, hogy vigyázzon mindannyitokra, hogy ne kerüljetek ilyen helyzetbe” – olvasható többek között a levélben.

Kérik, hogy másokon is segítsenek

A Hompoth család hétfőtől nem fogad el újabb adományokat, aki esetleg még utalna adományt, azt vissza fogják juttatni. Ugyanakkor arra kérnek mindenkit, a jó szándékuk továbbra se változzon. Segítségre sok más embernek is szüksége van, hallják meg azok kérését is.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/osszegyult-a-penz-hompoth-zoltan-mutetjere

 

 

Tags: Települések hírei: Gyergyóditró