Műtéthez kérnek segítséget – egy 38 éves ditrói férfi operációját Bécsben tudják elvégezni

Műtéthez kérnek segítséget – egy 38 éves ditrói férfi operációját Bécsben tudják elvégezni

Születése óta súlyos agy-érrendszeri betegségben szenved a 38 éves gyergyóditrói Hompoth Zoltán, és számos hiábavaló kezelés után most lehetőség nyílik számára a teljes gyógyulásra. Az ehhez szükséges műtétet egy ausztriai kórház orvosa vállalta. Költségei azonban magasak, 40 ezer eurót kell előteremtsen a család. Ehhez keresnek segítséget. 

Agyműtét segíthet Hompoth Zoltánon. Egy bécsi kórházban esett át vizsgálaton, a műtétet vállaló ausztriai orvos azt ígéri, hogy 80 százalék esélye van annak, hogy az operáció után a ditrói férfi teljesen felgyógyul, megszűnnek azok a panaszai, amelyek életét szinte elviselhetetlenné teszik, és végre egészséges felnőttként élhet. Jelenleg naponta 10–15 alkalommal érik rohamok a számtalan gyógyszeres kezelés ellenére. A nős férfinak munkahelye ugyan van, egy építkezésianyag-raktárban dolgozik, de folyamatosan fennáll a veszély, hogy váratlanul nagyobb baj történhet vele.

Idős szülei keresték fel szerkesztőségünket, hogy segítséget kérjenek. A műtét 40 ezer euróba kerülne, és ezt az összeget a család nem tudja előteremteni. A szülők Zoltán születése óta minden szóba jöhető orvost felkerestek az országban, 1991-ben Budapesten már egyszer meg is műtötték az akkor 11 éves gyermeket. Az akkori műtét után nyolc évig élhetett viszonylag panaszok nélkül, azóta azonban a gyógyszeres kezelések ellenére is fokozatosan súlyosbodik az állapota, és ha nem történik meg a sebészeti beavatkozás, ez csak romolni fog – mondta el az édesapa, Hompoth Béla. Jószándékú emberek hozzájárulását remélik, akik pénzadományokkal járulnának hozzá az orvosi beavatkozás költségeihez.

Adományokat a következő bankszámlákra várnak:

RO06BTRLRONCRT0494390701 (lej)

RO53BTRLEURCRT0494390701 (euró)

A számlákat a Transilvania Bank gyergyószentmiklósi kirendeltségén nyitották (Banca Transilvania, sucursala Gheorgheni), és az édesapa, Hompoth Adalbert nevére szólnak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/mutethez-kernek-segitseget-n-a-38-eves-ditroi-ferfi-operaciojat-becsben-tudjak-elvegezni

Tags: Települések hírei: Gyergyóditró