Sikeres műtét az adománygyűjtés után

Sikeres műtét az adománygyűjtés után

Sikeres műtéten van túl a 26 éves baróti Molnár Attila, a beavatkozásra adományozók gyűjtötték össze a szükséges 15 ezer lejt.

A bonyolult műtétet a budapesti Országos Onkológiai Intézetben dr. Koltai Pál fül-orr-gégész szakorvos, klinikai onkológus végezte. A műtét során Attila arcának jobb feléről, illetve a halántékáról a felső szemhéjára terjedő, a bőrön és a bőr alatt található elváltozásokat eltávolították, majd a keletkezett hiányt az arc és a halánték bőrének emelésével rekonstruálták – számolt be a gyűjtést koordináló Gondviselés Segélyszervezet programfelelőse, Demeter Zoltán.

Attila a beavatkozás után jól van, a sebei gyógyulnak. Ő és édesanyja köszönik az adományozóknak a segítséget. Amint arról beszámoltunk, Molnár Attila egy ritka örökletes betegségben szenved, a Recklinghausen-szindróma miatt arcának egyik felén daganat alakult ki, amely a szemére is átterjedt. A fiatalember 2008-ban már átesett egy műtéten, akkor a daganatot részlegesen eltávolították, most azonban újabb beavatkozásra volt szüksége.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/sikeres-mutet-az-adomanygyujtes-utan

Tags: Szervezeti hírek: Gondviselés Segélyszervezet
Települések hírei: Barót