3,5% beteggondozásra

3,5% beteggondozásra

Jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával ön a közösség beteg tagjainak megfelelő, méltó és szeretteljes otthoni ápolását, ellátását segíti. Éljen a lehetőséggel!

18541 kiszállás, 7420 vérnyomás-, 1091 vércukorszint-, 368 lázmérés, 1118 sebellátás és felfekvéskezelés, 964 injekciózás, 4245 részleges mosdatás, 775 teljes fürdőszobai fürdetés a beteg otthonában, 95 a betegápoló központban, 1267 háztartási segítségnyújtás, 253 szociális és egészségügyi tanácsadás  – ez csak néhány a mérhető adatok közül, amelyek a Caritas szatmárnémeti Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központjában dolgozó asszisztensek, beteggondozók, szociális munkások 2018-as évi tevékenységét tükrözik. A szeretetet, az odafigyelést, az odaadást, amellyel a Caritas-alkalmazottak a betegeket otthonukban ápolják egyetlen statisztika sem tarja nyilván, pedig ez is az ellátás része, ettől lesz teljes és egyedi a szolgáltatás.

Bár számokban nem kifejezhető, a betegekkel foglalkozók elkötelezettségét értékelik mindazok, akik nap mint nap közvetlenül tapasztalják meg azt: az ellátottak, a hozzátartozók. És ez nemcsak a Caritas szatmárnémeti házi betegápoló központja esetében igaz, hanem a sárközújlaki, erdődi, nagykárolyi, mezőpetri, tasnádi, nagybányai, máramarosszigeti és felsővisói egységekre, illetve alegységekre is, melyek a környező települések betegeinek is gondját viselik. A szervezet valamennyi házi betegápolói szolgáltatásokat nyújtó szociális egysége államilag engedélyezett, ennélfogva magas minőségi standardoknak kell megfeleljenek, és ezt a hivatalos szervek folyamatosan figyelemmel követik és rendszeresen ellenőrzik.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet házi betegápoló központjai a tavalyi évben összesen 755 beteg idős szenvedését, magányát enyhítették.

Szinte alig van olyan család, amelyben ne lenne idős, beteg hozzátartozó, így szinte mindenki átérzi, milyen nehéz az élete a betegeknek, mennyire nyomasztó sokszor magányuk, mit jelent számukra az az ápolás, ellátás, az a jó szó, amelyet a házi betegápoló központok alkalmazottai nyújtanak számukra nap mint nap. Ma, a Betegek Világnapján, gondoljunk betegeinkre együttérzéssel és szeretettel, és azokra is, akik életüket az idősek, a betegek ápolásának szentelték.

Ön is segíthet!

Az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően, a segíteni vágyó lakosok jövedelemadójuk 3,5%-ával támogathatják azokat az akkreditált szociális szolgáltatókat, amelyek legalább egy hivatalosan engedélyezett szociális szolgáltatást nyújtanak. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a régiója egyik legnagyobb akkreditált szociális szolgáltató civil szervezete, mely Szatmár és Máramaros megye területén összesen 26 engedélyezett szociális egységet működtet.

Jövedelemadója 3,5%-nak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával Ön közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy közösségünk idős, beteg, gondozásra szoruló tagjai a házi betegápoló központok révén megszokott, otthoni környezetükben kapják meg a nélkülözhetetlen szakszerű és szeretetteljes ellátást. Adója átirányításáról a 230-as számú űrlap kitöltése által rendelkezhet. A nyomtatvány leadható személyesen vagy az erre meghatalmazott személyen keresztül a helyi adóhivatalban, illetve továbbítható postán, de online is kitölthető. A törvény értelmében a kedvezményezett szervezet is összegyűjtheti és leadhatja a nyilatkozatokat, ezért mindazok, akik fel szeretnék ajánlani jövedelemadójuk 3,5%-át a Caritas-nak, bizalommal fordulhatnak ezügyben a hozzájuk legközelebb található Caritas-irodához. A szervezet adatai: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, banki számlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001. A 230-as formanyomtatvány leadási határideje: március 15.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Szatmárnémeti