Tűzkárosult családnak gyűjtenek

Tűzkárosult családnak gyűjtenek

Adományokat gyűjt a Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókszervezete egy miklósvári családnak, hogy újraépíthessék leégett házukat.

Demeter Zoltán, a segélyszervezet programfelelőse arról tájékoztatott, hogy december 10–23. között önkéntesek gyűjtik az adományokat az erdővidéki településeken, de a baróti polgármesteri hivatalban vagy a miklósvári plébánián is fogadnak felajánlásokat.

A miklósvári Elek Barna Dávid és Erika családi háza december 2-án hajnalban a tűzoltók szerint egy rövidzárlat miatt gyulladt ki, és teljesen leégett. A lángokat az utcáról észlelte valaki, a kerten átugorva riasztotta az alvó családot, így ők megmenekültek.

A tűz akkora volt, hogy a tűzoltók és a segítő civilek csak reggelre tudták kioltani. A rokonok, szomszédok, barátok segítségével a maradványokat még aznap eltakarították. A téli hideg miatt az új ház alapozása és az építkezés elkezdése tavaszra várható, abban bíznak, hogy addig sikerül a szükséges építőanyagot összegyűjteni, az engedélyeket beszerezni.

Demeter Zoltán elmondta, a pénzadományokon kívül a családnak építőanyagokra, kétkezi munkásokra és bútorokra is szüksége lenne, ugyanakkor arra kéri az adakozókat, hogy a felajánlásokról egyeztessenek Elek Barna Dáviddal a 0745-958084-es telefonszámon, hogy csak olyan adományokat vigyenek, melyek valóban szükségesek számukra. Tisztelettel kérünk minden segítőszándékú magánszemélyt itthonról és a nagyvilágból, hogy adományával segítse a nehéz megpróbáltatásokat átélő miklósvári Elek család tagjait – fogalmaz Demeter Zoltán.

Aki segíteni szeretne 

Pénzbeli adományokat a következő bankszámlákra lehet utalni: Elek Barna Dávid; OTP BANK ROMANIA S.A.; RO65OTPV300001199897RO01 (lej); RO69OTPV300001199897HU01 (forint); RO22OTPV300001199897EU01 (euró); RO79OTPV300001199897US01 (dollár). SWIFT kód: OTPVROBU.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/tuzkarosult-csaladnak-gyujtenek

Tags: Szervezeti hírek: Gondviselés Segélyszervezet
Települések hírei: Miklósvár