Takarítást rendelt el a hidegvölgyi cigányoknál Marosvásárhely polgármestere

Takarítást rendelt el a hidegvölgyi cigányoknál Marosvásárhely polgármestere

Megelégelte a hidegvölgyi romák által termelt tömérdek szemét látványát Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, ezért az elöljáró csütörtökre takarítási napot hirdetett ki a putrisoron és környékén.

A városvezető szerint több ingyenes szolgáltatást biztosítanak a Hidegvölgyben lakó romáknak (nem kérnek pénzt az ivóvízért és a szemét elhordásáért, illetve a télire szükséges tűzifáért sem számolnak fel illetéket), cserébe pedig annyi várnának el, hogy tanuljanak ki egy mesterséget, menjenek el dolgozni, írassák gyermekeiket iskolába, és legalább a saját fertályukon ügyeljenek a tisztaságra.

Jóformán egyetlen kérésemet sem tartották tiszteletben. Dolgozni alig dolgoznak egy páran, a gyerekek iskolába nemigen járnak, kosz és szemét lep el mindent – fakadt ki a polgármester, aki szerint az Ady lakónegyedben, Besében vagy a Bodoni úton lakó romák nem okoznak efféle problémákat, kimondottan csak a hidegvölgyiekkel van gond.

A romatelepről jelenleg 477 személy részesül valamiféle segélyben a városháza részéről. Arra a kérdésre, hogy milyen alapon vonná meg ezeket a támogatásokat azoktól, akik csütörtökön nem hajlandók részt venni a Hidegvölgy és környéke kitakarításában, Dorin Florea kijelentette, hogy „különleges esetekben különleges döntéseket kell hozni”.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/takaritast-rendelt-el-a-hidegvolgyi-ciganyoknal-marosvasarhely-polgarmestere

Tags: Települések hírei: Marosvásárhely

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.