Családi piknik Túrterebesen

Családi piknik Túrterebesen

Sportvetélkedők, tombola és bográcsos várta az érdeklődőket a Caritas Szent Márton Központja által második alkalommal megszervezett rendezvényen

A Nemzetközi Roma Napot sokféle módon ünneplik szerte a világon. Van ahol a roma történelem sorsdöntő fordulatairól emlékeznek meg, van ahol a kulturális aspektusokat emelik ki. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központjában az a hagyomány alakult ki, hogy a családot előtérbe helyezve ünnepeljék meg ezt a napot. A pénteken második alkalommal megszervezett Családi piknik célja, ahogyan a neve is mutatja, az volt, hogy lehetőséget teremtsen a család minden tagja számára a szabadidő tartalmas eltöltésére, az aktív kikapcsolódásra.

A Szent Márton Központ játszóterén és a szomszédos futballpályán zajlott eseményen mintegy 150 személy vett részt – az intézményt látogató gyermekek és családtagjaik. A tavalyi, első kiadáshoz képest idén több szülő jött el, ami annak köszönhető, hogy az intézménybe járó gyermekek oktatásába-nevelésébe a központ munkatársai folyamatosan törekszenek bevonni, érdekeltté tenni a szülőket. Az eseményre a település polgármestere is kilátogatott.
A rendezvény ezúttal is változatos programokkal várta a résztvevőket. Idén a sportversenyek kaptak nagyobb hangsúlyt. Az érdeklődők a futballpályán mérhették össze, ki futja le a legrövidebb idő alatt a kijelölt 50 méteres távot. A rajtvonal mögött a szülők is felsorakoztak, hogy buzdítsák csemetéiket. Párhuzamosan zajlott a célba dobó verseny a központ udvarán, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

A versenyeket követően az óvodások és iskolások a játszótéren játszottak, míg szüleik a központ munkatársaival beszélgettek. Közben elkészült a bográcsos, amelyet a Szent Márton Központ csapata közösen készített el és szolgált fel a résztvevőknek. Az ízletes ebéd után újabb izgalmas rész következett: a tombolasorsolás. Az esemény az oklevelek kiosztásával zárult.

A Szent Márton Központ csapata által megszervezett Családi piknik második alkalommal is sikeres volt. A szervezők és a résztvevők számára egyaránt kellemes emlék marad a családias hangulatban zajlott rendezvény.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Túrterebes