Tanári segédanyagok roma felnőttek alapfokú oktatásához - BERA

Pedagógusok, pszichológusok és nyelvészek is részt vettek Marosvásárhelyen azon a május 29-i találkozón, melyen – a tapasztalatcsere mellett – bemutatásra került két tanári segédanyag is a roma felnőttoktatás területén.

bera

Annak érdekében, hogy a segédanyagok valóban segítséget tudjanak nyújtani az oktatók számára, a megjelenésük előtt kíváncsiak voltunk azok véleményére, akik ezeket a segédanyagot használni szeretnék. Így a bemutatónk meghívottai elsősorban olyan szakemberek voltak, akik roma közösségekkel dolgoznak, illetve roma felnőttek oktatásával foglalkoznak vagy szeretnének a jövőben foglalkozni.

A rendezvényen részletes bemutatásra került az említett, még nyomtatásban meg nem jelent két segédanyag, amely hamarosan hat nyelven válik elérhetővé az oktatók számára:

  • Kézikönyv roma felnőttek alapfokú oktatásának megvalósításához (alapfokú írási és olvasási, matematikai és digitális kompetenciák oktatásához)
  • Eszköztár roma felnőttek családi oktatásának megvalósításához (alapfokú írási és olvasási, matematikai és digitális kompetenciák oktatásához)

A bemutatót követően egy kiscsoportos műhelymunkára hívtuk meg a résztvevőket, ahol beleolvashattak a konkrét óravázlatokba, gyakorlatokba. Ezt követően elmondhatták véleményüket, javaslataikat annak érdekében, hogy a leírtak valóban megvalósíthatóak legyenek és további ötleteket adhattak, amelyekkel még kiegészülhetnek az anyagok.

A segédanyagok megvalósítása egy Erasmus+ pályázat keretén belül jöhetett létre, amely hat különböző európai országból származó szakember számára adott lehetőséget, hogy egy olyan tanári segédanyagot hozzanak létre, amely figyelembe veszi a roma közösség igényeit és elvárásait.

forrás és fényképek: http://caritas-ab.ro/hu/tanari-segedanyagok-roma-felnottek-alapfoku-oktatasahoz-bera

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat
Települések hírei: Marosvásárhely

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.