Meghirdették a civil szervezeteknek szóló pályázatokat Hargita megyében

Meghirdették a civil szervezeteknek szóló pályázatokat Hargita megyében

Idén is pályázhatnak a civil szervezetek kulturális, sport, családi-, ifjúsági- és turisztikai programokra, népviseletre, valamint az önkéntes tűzoltó alakulatok is letehetik igényléseiket különféle fejlesztésekre Hargita Megye Tanácsa pályázati programjain. Az idei kiírások keretösszege 2,1 millió lej.

Egy hónapon keresztül folyamatosan fogadják a megyeházán azokat az iratcsomókat, amelyekkel a különböző civil szervezetek Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázatokra jelentkezhetnek. A 2020-ban megrendezésre kerülő eseményekre, felszerelésvásárlásra lehet igényléseket leadni. A megpályázható keretösszeg idén 2,1 millió lej.

Fontos újdonság, hogy 150 ezer lejjel emelték a sportprogramokra megpályázható keretet és 10 ezer lejjel a román kulturális rendezvényekre igényelhető támogatás keretösszegét.

Az ifjúsági és turisztikai tevékenységekre, családoknak szóló programokra, önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására vagy népviselet-vásárlásra kért támogatás mellett, továbbra is nagy igény van a sporttevékenységek, vagy felszerelések beszerzésére és a kulturális programokra nyújtott finanszírozásra.

Ebben az évben ösztönözni szeretnék a szervezeteket a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvények szervezésére, ezért a mikroregionális programok lebonyolítására ötezer lej helyett tízezer lejt is lehet igényelni. Tavaly mintegy 108 gyergyószéki pályázatot támogatott a megyei önkormányzat, összességében 577 380 lej értékben – számolt be Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Az idei pályázatok leadási határideje március 26-a.

Ezt megelőzően Gyergyószentmiklóson útmutatási fórumot tartanak, várhatóan jövő héten, ahol egyebek mellett a könnyített pályázási eljárásról is beszámolnak. Az igénylési feltételek és az összegek megtalálhatóak a www.hargitamegye.ro oldalon.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/meghirdettek-a-civil-szervezeteknek-szolo-palyazatokat-hargita-megyeben

Tags: Települések hírei: Hargita megye

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.