Flash mob az önzetlen segítésért

Flash mob az önzetlen segítésért

Figyeljünk egymásra jobban, segítsünk többet – ez volt az üzenete a Caritas-önkéntesek által bemutatott produkciónak és az azt követő villámcsődületnek.

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából december 6-án, pénteken a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál ifjúsági központja villámcsődületet szervezett Szatmárnémetiben, a C. Coposu sétányon található rendezvénytéren.

A segítségnyújtást ösztönző flash mob ötletét a központ keretében önkéntes tevékenységet végző diákok együtt találták ki. Szintén közösen választották ki az akcióhoz illő zeneszámokat, és együtt alkották meg a koreográfiát is. Az ötlet gyakorlatba ültetésében a Szent Pál központ munkatársai: Sălăjan-Kinczel Brigitta pszichológus és Magyar Noémi pedagógus segítettek a diákoknak, akik már hetek óta nagy lelkesedéssel készülnek az eseményre.

A villámcsődületen tíz szatmárnémeti oktatási intézmény tanulói vettek részt: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Gheorghe Dragoş Gazdasági Iskolaközpont, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, az Elisa Zamfirescu Szakközépiskola, az Emil Palade Élelmiszeripari Líceum, valamint a Nicolae Steinhardt Ortodox Elméleti Líceum diákjai.

Az esemény keretében a Caritas-önkéntesek a segítségnyújtás legkülönbözőbb formáit igyekeztek szemléltetni – a mindennapi, apró cselekedektől, a rendhagyóbb helyzetekig –, élő szoborcsoportokat képezve. A Művészeti Iskola két önkéntese: Erdődi Petra és Nagy Donatella festmény formájában is kifejezték a segítéssel kapcsolatos gondolataikat, a képeket pedig a rendezvény helyszínén bárki megtekinthette.

A villámcsődület által a segítés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a Caritas-nál önkénteskedő diákok. A flash mob koreográfiáját a minél könnyebb elsajátíthatóság érdekében a tanulók egyszerűre, és ugyanakkor látványosra tervezték. A villámcsődülethez több járókelő is csatlakozott.

A szervezők bíznak abban, hogy az Önkéntesség Világnapja alkalmából megszervezett esemény által az önzetlen segítés új perspektivái nyíltak meg a résztvevők számára, akik tudatosabban és aktívabban nyújtanak majd segítséget a mindennapokban.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Szatmárnémeti

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.