Jelentkezz az Önkéntes Táborba!

Jelentkezz az Önkéntes Táborba!

XVI. Caritas Önkéntes Tábor

Gondolkoztál már azon, hogy a nyaradat egy vagány, egy hetes táborral indítsd, ahol szuper környezetben, jó fej emberekkel tennél hasznosat a közösségért, úgy, hogy közben jól érzed magad?

Ha velünk tartasz, egy életreszóló élményben lesz részed, találkozhatsz régi arcokkal és megismerhetsz újakat, kipróbálhatod magad új helyzetekben és emellett a szórakozás sem maradhat el.

Ne szalaszd el az alkalmat, csapj le rá és jelentkezz!

Idei önkéntes táborunk mottója: Közösen egy közösségért. A táborra 2019. június 20-26. között kerül sor, melynek a főhadiszállása mesés környezetben, Gyimesfelsőlokon lesz. A tábor ideje alatt a település vendégeiként, a helyiekkel összefogva, közös erővel dolgozunk a falu és a közösség építése, szépítése érdekében.

A Ti segítségetekkel szeretnénk látható változást hozni:

  • Épületeken és köztereken való fizikai munka által: iskolai osztálytermek meszelése, temető takarítása és temetőtérkép elkészítése, kerítés és tornácfestés, folyómeder kitakarítása, játszótér-építés és további szabadtéri munkák.
  • Közösségépítő, szociális programok által: szabadidős gyermekprogramok, tematikus programok fiatal házasok és idősek számára, ezenkívűl táborozóinknak táncház, tojásfestés, tájház látogatása, kirándulások, sportvetélkedők, bobozás.

Fontos tudnivalók a tábor kapcsán

Önkéntes táborunkra 2019. június 20-26. között kerül sor Gyimesfelsőlokon. Napi 6 óra közösségi munkát végzünk kiscsoportokban, naponta váltva a munkafeladatokat, hogy minél változatosabb és izgalmasabb legyen. Délután szabadidős tevékenységeken (előadások, kézműves foglalkozások, kirándulások stb.), este pedig közösségépítő programokon vehettek részt a helyiekkel együtt (táncház, tábortűz, színi előadás, buli stb.).

A szálláshely a tábor fő helyszínén, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum tornateremben, matracokon lesz. Napi háromszori étkezést és tízórait biztosítunk. A Gyimesfelsőlokra való oda- és hazautazást magatok kell megszervezzétek, ami a jó vonat- és autóbusz-összeköttetések miatt nem is lesz nehéz.

Jelentkezési feltételek:

16 éves alsó korhatár (18 év alatti jelentkezőktől szülői beleegyezést kérünk);
Jelentkezési lap kitöltése június 10-ig az alábbi linken;
Részvételi díj, 110 lej befizetése, orvosi igazolás leadása és az önkéntes szerződés megkötése a legközelebbi önkéntes koordinátornál június 13-ig.

Megjegyzés:

A helyek száma korlátozott. Az érdeklődőket jelentkezési sorrendben 70 főig tudjuk fogadni.
Jelentkezésedet akkor tekintjük véglegesnek, ha minden szükséges dokumentumot és a részvételi díjat időben eljuttatod a legközelebbi önkéntes koordinátornak.

Elérhetőségeink:

  • Csíkszereda: Gecző Enikő, 0735-735.168, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Gyergyószentmiklós: Varga Tímea, 0735-735.164, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Kovászna és Brassó megye: Bogdán Beáta, 0735-735.165, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Marosvásárhely: Fekete Gyöngyvér, 0735-735.163, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Petrozsény: Ramona Bulzan, 0723-302.159, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Székelyudvarhely: Molnár Szende, 0732-830.171, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok: Tábori felhívás, Szükséges dokumentumok és egyéb kellékek, Szülői beleegyezés

Szeretettel várunk közös kalandunkba!
Gyimesfelsőlok közössége és a Caritas önkéntes koordinátorok csapata

forrás és letöltés: http://caritas-ab.ro/hu/jelentkezz-az-onkentes-taborba

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat
Települések hírei: Gyimesfelsőlok