Több ezer diák érkezett autó nélkül iskolába

Több ezer diák érkezett autó nélkül iskolába

Sepsiszentgyörgy minden iskolája csatlakozott az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett programokhoz. Az önkormányzat által meghirdetett Sétálj velünk iskolába! akcióhoz több ezer diák, szülő és pedagógus csatlakozott, a gépjárművel való közlekedés valamelyik alternatíváját választva.

Az iskolák bejáratánál végzett felmérés szerint a tanulók 60,7 százaléka gyalog, 4,3 százaléka kerékpárral, 3,9 százalék rollerrel vagy gördeszkával érkezett reggel az iskolába. A diákok 11,1 százaléka választotta a tömegközlekedést, a maradék 20 százalék pedig ezen a napon is autóval jutott el az iskolába. A felmérést szerda reggel az iskolák bejáratánál végezte el harminc önkéntes.

A város legmobilisabb iskolájának a Mihai Viteazul Főgimnázium bizonyult: a pedagógusok és a diákok részt vettek a keddi közös tornán, szerdán pedig az itt tanulók közel 90 százaléka érkezett autó nélkül az iskolába.

A Nicolae Colan Általános Iskolába érkeztek a legtöbben biciklivel, a Református Kollégiumba a legtöbben rollerrel vagy gördeszkával, míg gyalog a legtöbb tanuló a Gödri Ferenc Általános Iskola kapuján sétált be szerda reggel.

A figyelemfelkeltő akció legfontosabb célja tudatosítani a lakókban és diákokban, hogy a gépjármű-közlekedésnek több alternatívája is létezik: lehet utazni busszal, közlekedni kerékpárral, rollerrel vagy görkorcsolyával, illetve gyalog is el lehet jutni az iskolába, munkahelyre.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/tobb-ezer-diak-erkezett-auto-nelkul-iskolaba

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy