Az aláírásgyűjtés nem elég: panaszt kell tenni, ha kifogásolható a gyerekeknek adott kifli

Az aláírásgyűjtés nem elég: panaszt kell tenni, ha kifogásolható a gyerekeknek adott kifli

Legalább két, a fogyasztóvédelemnél tett panasz esetén van eszköz elindítani a szerződésbontási folyamatot a tej-kifli programban – hívja fel a figyelmet a Hargita megyei önkormányzat, reagálva a gyerekeknek szállított rossz minőségű péktermékek ellen elindított gyergyói aláírásgyűjtő akcióra.

 Amennyiben a gyerekeknek leszállított péktermékek minősége kifogásolható, jelentsék a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél – írja közleményben a megyei önkormányzat.

A kifli korábban sokat kifogásolt minőségének eredménye az is, hogy január 9-én a megyei tanács a székely termék védjeggyel is rendelkező Harmopan Rt.-t bízta meg a péktermékek szállításával a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek számára.

A korábbi beszállítóval a szerződésbontásra azt követően kerülhetett sor, hogy a három kistérségből, amelyekben a fent említett tanintézetek szerepelnek, két-két panasz is megfogalmazódott a péktermékekre vonatkozóan a fogyasztóvédelem felé.

Hargita Megye Tanácsa felkéri a szülőket és tanintézetek vezetőit, hogy a napokban elindított aláírásgyűjtés mellett a kifogásolható minőségű termékeket még aznap juttassák el a fogyasztóvédelemhez, az állategészségügyhöz, vagy a közegészségügyhöz a bejelentő nevével, címével és aláírásával együtt.

Amennyiben ez nem lehetséges, írásban kérjék a fent említett szakszerveket, hogy a helyszínen ellenőrizzék a termékeket, akik majd jegyzőkönyvbe veszik az eseteket. Ez fontos, hiszen két hivatalos panasz esetén lehet elindítani a szerződésbontási folyamatot.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/az-alairasgyujtes-nem-eleg-panaszt-kell-tenni-ha-kifogasolhato-a-gyerekeknek-adott-kifli 

Tags: Települések hírei: Hargita megye

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.