A 3,5% továbbra is fontos segítség

A 3,5% továbbra is fontos segítség

2021-ben összesen 48181,72 lejt irányítottak át jövedelemadójukból a Caritas szervezet felé rászoruló felebarátaikon segíteni vágyó, szociálisan érzékeny magánszemélyek. A támogatásra idén is nagy szükség van.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által nyújtott szociális szolgáltatások nap mint nap több száz nehézségekkel küzdő ember számára jelentenek biztos támpontot, kapaszkodót, reményt, ebben a folyamatosan és rohamosan változó világban. Tavaly, 21 akkreditált szociális intézménye révén a Caritas összesen 1896 személynek nyújtott állandó ellátást, köztük hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak; társadalmilag elszigetelt és krónikus betegségekben szenvedő időseknek; eltérő fejlődésű, illetve fogyatékossággal élő gyermekeknek; önmagukat egyáltalán nem vagy csak részben ellátni képes fogyatékossággal élő felnőtteknek; valamint társadalmilag kilátástalan helyzetbe került személyeknek.

haromesfel plakat 2022 HU

A pandémia, a villamosenergia- és a gázárak emelkedése, az infláció és sok más előreláthatatlan tényező a szervezet munkáját is megnehezítette. Azért hogy a legkedvezőtlenebb körülmények között is folyamatosan biztosíthassa a szociális ellátást közösségünk sors által nem kímélt tagjai számára, sőt mi több, a változó szociális igényekhez alkalmazkodva tovább szélesítse szolgáltatásainak palettáját, a szervezet folytonosan keresi az újabb és újabb anyagi erőforrásokat, amelyek ezt lehetővé teszik. Ezirányú erőfeszítésében bármely szociálisan érzékeny adófizető partnere lehet, jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányítása által ugyanis aktívan hozzájárulhat a szervezet által nyújtott szociális szolgáltatások fenntartásához, ezáltal pedig a közösség nehéz helyzetben lévő tagjainak életminőségének javulásához. Az egyéni vállalkozói engedéllyel (PFA) rendelkező magánszemélyek az egységes adóbevallási nyomtatvány kitöltésekor rendelkezhetnek jövedelemadójuk 3,5%-áról, míg az alkalmazotti státusban lévő és a nyugdíjas adófizető magánszemélyek a 230-as űrlap révén.

Caritas Roman Janos

A Caritas adataival kitöltött 230-as formanyomtatvány leadható a Caritas Szatmár és Máramaros megyei munkapontjain, személyesen az adóhivatalban, amelynek körzetében az illető személy lakcíme van, postai úton, valamint online – a Spațiu privat virtual szolgáltatás által. Az egységes adóbevallás és a 230-as űrlap leadási határideje 2022. május 25. A szervezet adatai: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, banki számlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001. A szervezet adataival kitöltött 230-as formanyomtatvány a Caritas honlapjáról is letölthető: http://www.caritas-satumare.ro/media/images/Formular_230_Organizatia_Caritas_a_Diecezei_Satu_Mare_2021.pdf

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nevében dr. Román János vezérigazgató arra kéri mindazokat, akik rendelkezhetnek jövedelemadójuk 3,5%-áról, és szeretnének segíteni szükséget szenvedő embertársaikon, ha tehetik, támogassák idén is a Caritas szociális szolgáltatásait.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.