Rekordösszeget gyűjtöttek a FussNeki! tizedik kiadásának résztvevői

Rekordösszeget gyűjtöttek a FussNeki! tizedik kiadásának résztvevői

Október 10-én zajlott a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SzKA) által évről évre megszervezett FussNeki! adománygyűjtő akció tizedik, jubileumi kiadása. A támogatások befizetésének határideje hétfőn járt le, az összegzésből pedig kiderült, a születésnap kifejezetten eredményes volt: a kezdeményezés rekordot döntött mind a résztvevők számát, mind a begyűjtött összeget illetően.

Az adománygyűjtő közösségi esemény több korábbi csúcsát is megdöntötte: soha nem regisztrált létszámban jelentkeztek nagykövetek – összesen 558-an futottak, vagy bicikliztek a 33 benevezett szervezet céljaiért. Ezek közt sok újonnan csatlakozott is volt, hiszen 9 szervezet korábban nem vett részt még ebben a kezdeményezésben. Amint arról írtunk, a regisztrált támogatások befizetési határidejét október 17-ében állapították meg, ám ezt még egy nappal megtoldották – tudtuk meg Csáki Rozáliától, az SzKA ügyvezető igazgatójától.

Konkrét adatokat Toth Eszter,a FussNeki! társszervezője bocsátott rendelkezésünkre, ezek szerint összesen 7818 támogató jelentkezett, ami közel 530 ezer lejnyi felajánlást jelentett, ebből közel 524 ezer lejt be is fizettek az SZKA székhelyén, vagy utaltak banki úton a határidő lejártáig. Ez minden várakozást fölülmúlt, hiszen majdnem duplája annak, amit tavaly sikerült összegyűjteni. A legtöbb csatlakozó szervezetnek sikerült elérni a célösszeget, sőt néhányuk többszörösen túlteljesítette azt.

5 szervezetet díjaznak

Toth Esztertől megtudtuk azt is, mely öt szervezetnek sikerült a legnagyobb összegeket begyűjtenie idén. A legtöbbet, 46 885,99 lejt az SzKA gyűjtötte, sorban következő a Kerekerdő Waldorf Egyesület következik 46154,2 lejjel, harmadik a Mesevár Egyesület 41510, negyedik a Promatern Székelyudvarhely 37050, ötödik pedig az Elek Apó Unokái Egyesület 35238,3 lejes összeggel. Őket díjazzák is, a jutalmak között van csoportos gokartozás, bowlingozás, múzeumlátogatás, kettlebell-edzés. Minden résztvevő csapat különdíjként kap egy igényesen bekeretezett csoportképet az eseményről – tette hozzá Toth Eszter.

Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/rekordosszeget-gyujtottek-a-fussneki-tizedik-kiadasanak-resztvevoi

Tags: Szervezeti hírek: Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány
Települések hírei: Székelyudvarhely

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.