Fűtéstámogatás csak a nagyon alacsony jövedelműeknek

Fűtéstámogatás csak a nagyon alacsony jövedelműeknek

Tavaly Sepsiszentgyörgyön 408 személy igényelt fűtéstámogatást, a kedvezményezettek köre a nyugdíjemeléssel csökkenhet. A kormány tavaly januártól hét év után növelte meg 615 lejről 750 lejre a fűtéstámogatásra jogosultak jövedelmének felső határértékét.

Az érvényben lévő törvénykezés értelmében, a támogatásban azok a családok részesülhetnek, akiknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a havi 750 lejt és gázzal, fával vagy villannyal fűtenek. Azelőtt minden évben csökkent a jogosultak száma, hiszen a határérték nem változott, míg a jövedelmek növekedtek.

Sepsiszentgyörgyön például nyolc évvel ezelőtt még nyolcezer család kapott fűtéspótlékot, majd tavaly már csak 408.

A novembertől márciusig tartó téli időszakra igényelhetnek fűtéstámogatásra az iratcsomókat november 20-ig kell letenni az Erege utca 19. szám alatt található Sepsiszentgyörgyi Szociális Támogatás Igazgatóságának székhelyén.

A fűtéstámogatás legtöbb öt hónapra igényelhető, a 2020. november 1-jei és 2021. március 31. közötti időszakra.

Azok a személyek, akik már novemberre szeretnének részesülni a fűtéstámogatásban, legkésőbb november 20-ig kell leadniuk a kéréseket naponta 9 és 13 óra között. Akik november 21-e után adják le az iratcsomókat, azok a decembertől márciusig tartó időszakra kaphatnak pótlékot.

Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/futestamogatas-csak-a-nagyon-alacsony-jovedelmueknekn

Tags: Települések hírei: Országos, Sepsiszentgyörgy