Nem marad el a Kárpáti Kalandverseny!

Nem marad el a Kárpáti Kalandverseny!

Az Outward Bound mindig is a természetközeli élményekben és kihívásokban hitt, és ebben látta a fejlődési lehetőséget. Az utóbbi időszakban viszont mindannyian folyamatosan benti kihívásokkal szembesültünk. Most, hogy a megszorítások enyhültek, újra lehetőségünk nyílik kimenni a természetbe, így idén sem marad el a már hagyománnyá vált Kárpáti Kalandverseny. Hol máshol lehetnénk nagyobb biztonságban, mint a szabadban?

Az idei új helyszín a Szováta és a Bözödi-tó közötti terület, a verseny időpontja pedig augusztus 7-9. A négy fős csapatoknak közel 100 km-t kell megtenniük gyalog, vizen és kerékpáron, miközben kötélpróbákkal is szembesülnek. A vízi próbánál tutajépítésre és tutajozásra lehet számítani. Összesen 30 óra áll a versenyzők rendelkezésére ahhoz, hogy nemcsak fizikai, de szellemi erejüket is összemérjék. Az idei kiadás újdonsága, hogy most egyénileg is be lehet nevezni, ez esetben a szervezők segítenek csapatot találni.

Amellett, hogy a jelentkezőknek életreszóló élményben lesz részük, részvételükkel hozzájárulnak a romániai fiatalok neveléséhez, hiszen az adományokból befolyt teljes összeg a szovátai Outward Bound Ífjúsági Központ képzési tereinek fejlesztését és felszerelését célozza.

Annak ellenére, hogy a járványhelyzet miatt a fő támogató visszalépett, a szervezők úgy döntöttek, hogy mégis megrendezik a versenyt, betartva a hatályban lévő Covid-19-es rendelkezéseket.

A szervezők várják a támogatók és versenyzők jelentkezését. Amennyiben valaki támogatni szeretné ezt a megmozdulást, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezettel a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Aki pedig be szeretne nevezni, július 15-ig megteheti, a jelentkezési ívet, versenyszabályzatot és a további információkat honlapunkon találhatja: https://outwardbound.ro/hu/programjaink/karpati-kalandverseny/.

Projektfelelős: Kiss Emőke