Folytatódik a Meleg ételt a rászolulóknak program

Folytatódik a Meleg ételt a rászolulóknak program

Százharminchárom családnak 3298 adag levest és kenyeret adott át a Meleg ételt a rászorulóknak program hat önkéntese április 3. és május 15. között.

Marosvásárhelyen, Marosszentgyörgyön, Marosszentkirályon és Csejden eddig 204 gyermekhez, 33 idős emberhez, 6 fogyatékkal élő személyhez, 4 hajléktalanhoz és 19 munkanélkülihez jutott el az ebéd – tájékoztatott Koreck Mária, a Divers Egyesület elnöke.

Azonban a rászorulók helyzete a kijárási tilalom feloldását követően sem javult, a meleg étel adományra továbbra is szükség van, ezért kérik a szervezők, hogy aki teheti, segítsen a napi tányér tartalmas leves és szelet kenyér előteremtésében. A támogatásra elsősorban a jövedelem nélküli, gyermekes családok számíthatnak, különösen az egyedülálló szülők és a jövedelem nélküli idősek, illetve azok a kisgyermekes családok és idős személyek, akiknek jövedelme családtagonként nem több mint 300 lej. Az idős és beteg személyek esetében a jövedelmet a gyógyszerek árának leszámításával állapítják meg.

Aki segítségre szorul, a 0265-311727-es telefonszámon jelezheti igényét a meleg ételre, valamint ugyanitt lehet élelmet, vagy pénzadományt felajánlani. A pénzt a Divers Egyesület (Asociatia Divers) számlaszámára is lehet utalni: RO52CECEB00030RON0362124, illetve online ezen és ezen az oldalon.

Az, aki napi menüt rendel az Alpha Konyhától a 0742-294495 telefonszámon (egy menü ára 14 lej), hozzájárul a rászorulók étkeztetéséhez.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/folytatodik-a-meleg-etelt-a-raszoluloknak-program

Tags: Szervezeti hírek: Divers Egyesület
Települések hírei: Csejd, Marosszentgyörgy, Marosszentkirály, Marosvásárhely