Nem kell keresni a segítő szándékú embereket

Nem kell keresni a segítő szándékú embereket

Hatvan élelmiszercsomagot juttat el a napokban a gyergyószentmiklósi városháza szociális igazgatósága a nehezebb sorban élő sokgyermekes családokhoz és magányos idősekhez. A csomagok tartalmát adakozók ajánlották fel.

Együtt egymásért, szentmiklósiakért címmel már több éve megszervezik Gyergyószentmiklóson azt a jótékonysági programot, amely során tartós élelmiszereket gyűjtenek, és ezeket rászorulóknak juttatják el. Ezt adventben és húsvét közeledtével szokták megszervezni. Idén a járványhelyzet miatt nem volt arra lehetőség, hogy a korábbi alkalmakhoz hasonlóan civil szervezetek összefogásával, látványos műsoros akciók keretében történjen a gyűjtés.

A bevezetett óvintézkedések miatt felhívás, hirdetés sem történt erre vonatkozóan, mégis érkeztek az adományok. Azzal szembesültünk most is, hogy egyre több Gyergyószentmiklóson a jó szándékú ember. Nem kellett keresnünk őket, maguk jelentkeztek adományaikkal – mondta Gereőffy Imola, a városháza szociális igazgatósága vezetője.

Magánszemélyek, civil szervezetek, vállalkozások hozták el az élelmiszeradományokat. Az első húsz élelmiszercsomagot kedden juttatták el az érintettekhez. Amint Gereőffy Imola elmondta, a húsvéti akció mellett folyamatosan gondoskodnak a tőlük segítséget kérő idősekről, akik a mostani járványveszély miatti kijárási korlátozást komolyan veszik és nem lépnek ki a lakásaikból.

Egyeseknek bevásárolni segítenek a helyi szociális igazgatóság által koordinált önkéntesek, másoknak pedig a szeretetkonyháról heti háromszor több napi ebédhez elegendő főtt ételt visznek. Szükség van erre is, miután a szeretetkonyha ebédlője sem működhet a korlátozások miatt.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/nem-kell-keresni-a-segito-szandeku-embereket

Tags: Települések hírei: Gyergyószentmiklós

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.