Segítenek azokon, akik indokoltan, a járvány miatt kerültek bajba

Segítenek azokon, akik indokoltan, a járvány miatt kerültek bajba

Minden bajba jutott személyen próbál segíteni a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, ám azt megelőzően pontosan felmérik a rászoruló helyzetét.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtökön online sajtótájékoztatón kérdésünkre elmondta, összeállítják a szükséges dokumentációt, hogy a rászorulók szociális segélyhez jussanak, élelmiszercsomagokat osztottak, elsősorban azoknak akik lakhelyi elkülönítésbe kerültek jövedelem nélkül, ám mindez fokozott ellenőrzés mellett zajlik.

Bizonyítani kell, hogy a járvány miatt jutottak bajba, ha valakinek két hónappal ezelőtt ugyanannyi volt a jövedelme mint jelenleg, nem indokolt, hogy plusz támogatáshoz jusson, hiszen a helyzete nem változott.

Minden esetben környezettanulmányt (szociális ankét) készítenek, mielőtt segélyt nyújtanak. „Egyértelmű, hogy akik törvényesen dolgoztak, valamilyen szinten védettek, kényszerszabadságon vannak, vagy munkanélküli segélyben részesülnek.

Azok kerültek most bajba, akik eddig itthon vagy külföldön feketén dolgoztak – mutatott rá a polgármester. Rámutatott: az elmúlt napokban nem romlott a városban a közbiztonság, többen a környékbeli falvakból beérkező mozgóárusra panaszkodtak, akik túl közel mennek az emberekhez és úgy próbálják rájuk erőltetni az árujukat. „Ez nem a közbiztonság, hanem a közegészségügy szempontjából jelent veszélyt” – mutatott rá Antal Árpád. Hozzátette, minden esetben értesíti a prefektust, a rendőrséget, mert mint mondta, „csak úgy kerülhetjük el az önbíráskodást, ha a hatóságok végzik a feladatukat”.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/segitenek-azokon-akik-indokoltan-a-jarvany-miatt-kerultek-bajba

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.