Összefogás a veszélyeztetett személyekért

Összefogás a veszélyeztetett személyekért

A Maros megyei önkormányzat közel 330 ezer lejjel támogatja a Solidaris programot, amelyet a Vöröskereszt Maros megyei szervezetével és a Solidaris Egyesülettel közösen indított a koronavírus okozta járvány miatt hátrányba került, vagy elszigetelt személyek megsegítésére.

Ahogy Péter Ferenc megyei tanácselnök elmondta, a veszélyeztetett kategóriába tartozó személyeket, az időseket, a fogyatékkal élőket, az elkülönítésben lévő személyeket szeretnék segíteni, gyógyszerrel, alapélelmiszerrel ellátni.

A kezdeményezéshez a Vöröskereszt Maros megyei kirendeltsége és a Solidaris Egyesület mellett több Maros megyei civil szervezet is csatlakozott, többek közt a Hifa Egyesület, a Gyulafehérvári Caritas és a Máltai Szeretetszolgálat.

A programban résztvevő egyesületek saját munkatársaikkal és önkénteseikkel biztosítják a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek beszerzését. A Maros megyei önkormányzat ehhez biztosít pénzügyi forrásokat a civil szervezetek számára, a csomagokat kizárólag a Vöröskereszt Maros megyei kirendeltségén keresztül juttatják el a rászorulóknak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/osszefogas-a-veszelyeztetett-szemelyekert