Egy kisvárosnak is hatalmas ereje van, ha összefogásról van szó

Egy kisvárosnak is hatalmas ereje van, ha összefogásról van szó

Hatodik alkalommal indították négy héttel ezelőtt útjára az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű adománygyűjtő akciót Gyergyószentmiklóson. Szombaton délután a kezdeményezés záróünnepségén a szervezők a számadás és a hála szavait fogalmazták meg. Idén 260 nehéz sorsú család számára tették szebbé az ünnepet a jóérzésű emberek.

„Az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért kezdeményezés során úgy leszünk többek, hogy lemondunk valamiről. Meggyőződésem, hogy bármit vetünk, azt fogjuk aratni. Ez a közösség ilyenkor elveti a jótett magját, kifejezve, hogy egymásért élünk” – hangsúlyozta Nagy Zoltán polgármester a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikarának ünnepi énekét követően.

A tartós élelmiszergyűjtő akció idei fővédnöke Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános a hála jelentőségét emelte ki. „A hálás ember megtanulja felismerni a jót, amit mások tesznek vele. A hála az egyik módja a kapott szeretet visszaadásának. Ennek egy magasabb szintje, amikor a sikertelenségért, a negatív dolgokért mondunk hálát, mert ezek tanítanak, formálnak. Én mindenkit arra bíztatok, hogy vezessen hálanaplót, amibe minden este feljegyez 2–3 dolgot, amiért hálás.” 

A Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórusának előadása után a program megálmodója és főszervezője, Gereőffy Imola, a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságának vezetője többek között a negyven partnernek mondott köszönetet, hiszen ezúttal is az önkormányzat, az egyházak, a civil szervezetek, vállalkozások fogtak össze annak érdekében, hogy a sok kicsiből, amit szeretettel adtak az emberek, nagy legyen.

Ennek a kisvárosnak hatalmas ereje van, ha összefogásról van szó – mondta. Idén a gyűjtés első három hetében közel négy tonna élelmiszer gyűlt, amiből 260 családnak tudtak csomagot összeállítani, emellett egy vállalkozás 5000 lej értékű vásárlási utalványát is szétosztották a rászorulók között. A negyedik héten is sokan adakoztak, ennek összesítését követően, hétfőn szállítják el az élelmiszert a szeretetkonyhának, ahol szintén nélkülöző, nehéz sorsú emberek étkeznek.

A Step Dance Sportklub produkcióját követően Nagy Zoltán polgármester és Gereőffy Imola szociális igazgató közösen adta át az okleveleket és az Ápoló és Gondozóközpont lakói által készített meglepetéseket a programban résztvevő partnereknek.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/egy-kisvarosnak-is-hatalmas-ereje-van-ha-osszefogasrol-van-szo

Tags: Települések hírei: Gyergyószentmiklós