Több mint fél tonna élelmiszer gyűlt össze egy hét alatt

Több mint fél tonna élelmiszer gyűlt össze egy hét alatt

Több mint fél tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! elnevezésű adománygyűjtő program legelső hetén. A csomagokat kedden délben szállították ki a gyergyószentmiklósi szociális igazgatóság munkatársai és a Gyulafehérvári Caritas képviselői.

A november 24-én indított megmozdulás első hetében több mint 500 kilogramm élelmiszert adományoztak a partner szervezetek és a gyergyószentmiklósiak.

„Többek között 200 kilogrammot is meghaladó lisztadomány, 180 kilogramm cukor, több mint 150 liter olaj, 300 darab konzerv, illetve 170 darab csokoládé gyűlt össze. Ezeket a kollegáim és a Gyulafehérvári Caritas munkatársai szállítják ki ezen a héten, elsősorban időseknek és sérülteket gondozó családoknak” – ismertette Gereőffy Imola, a szociális igazgatóság vezetője.

Az első héten összegyűlt adományokból hatvan családot tudnak megajándékozni.

A jótékonysági akció december 21-ig tart. Addig hétköznapokon a BB Marketben, a Kordiálban és a polgármesteri hivatal szociális osztályán fogadják az adományokat, szombatonként pedig a civil szervezetek által örökbe fogadott gyűjtőpontnál, a Sláger Centerben várják az adakozókat. Az adott héten összegyűlt felajánlásokat a következő hét elején szállítják ki a szociális osztály munkatársai a rászoruló családok részére.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/tobb-mint-fel-tonna-elelmiszer-gyult-ossze-egy-het-alatt

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat
Települések hírei: Gyergyószentmiklós