Megszólítják azokat, akik adni szeretnének, hogy betérhessenek a sokat nélkülözőkhöz

Megszólítják azokat, akik adni szeretnének, hogy betérhessenek a sokat nélkülözőkhöz

Hatodik alkalommal indult útjára az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű karitatív kezdeményezés Gyergyószentmiklóson. A megnyitó eltért az eddig megszokottól, ezúttal vasárnap délután a Szent Miklós római katolikus templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődött el a december 21-ig tartó adománygyűjtés.

Tudjunk őszintén, örömmel adni – ehhez kérte Isten áldását a karitatív program megnyitóján Novák Zsolt baptista lelkész. Nagy Zoltán polgármester kihangsúlyozta, hálás azért, hogy ez a közösség megmutatja, a szentmiklósi ember méltó nevére.

Hogy nem csak együtt, hanem egymásért élünk ebben a városban. Hogy nem csak várjuk, hogy velünk tegyék a jót, hanem mi is tenni akarjuk azt – mondta.

Gereöffy Imola, a polgármesteri hivatal szociális osztályának vezetője nem titkolta, újra meg újra meg akarják tapasztalni az adakozás örömét, segítő hálóként összegyűjteni azokat, akik adni szeretnének, hogy aztán bekopoghassanak a magányos, hideg szobákba, a sokat nélkülözők, sokszor éhezők közé, hogy reményt vigyenek számukra.

Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános, az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért akció idei védnöke szerint a szenvedők a kereszténység ékkövei kellene legyenek, és kérte, hogy azok, akik adnak, szeretetből tegyék, mert így ez örök életre megmarad.

Mátyás István református lelkész úgy véli, mindannyiunk feladata a segítés, és ez a program csak olyat kér, ami megtehető, ami a nélkülözők számára az élethez alapvetően szükséges.

A megnyitó záró imájában Tőkés Bencze Zsuzsanna unitárius lelkész elmondta, mindannyian, akik nem nélkülözünk, felelősséget kell érezzünk a rászorulók iránt.

Az ökumenikus istentiszteleten a Szent Miklós Kamaraegyüttes és a Glory dicsőítő zenekar énekelt.

Az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért karitatív akció keretében a tartós élelmiszergyűjtés elkezdődött, szombatonként a gyűjtőpontot különböző civil szervezetek fogadják örökbe, hét közben pedig több üzletben és a szociális osztályon is fogadják az adományokat.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/megszolitjak-azokat-akik-adni-szeretnenek-hogy-beterhessenek-a-sokat-nelkulozokhoz

Tags: Települések hírei: Gyergyószentmiklós