Mosolyt csomagolni karácsonyra

Mosolyt csomagolni karácsonyra

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és az Együtt a Rákos Gyermekekért Egyesület közösen igyekszik becsempészni az ünnep varázsát a rászoruló gyerekek életébe.

Azért, hogy a gyerekek kellemes és hasznos ajándékot kapjanak, a kezdeményezők javasolják, hogy minden csomag a következőket tartalmazza: tusfürdő, fogkefe, fogkrém, sapka/kendőcske/sál, egy apró játék, egy könyv, termosz/csésze, színes/nedves zsebkendő. Az orvosok által előírt étkezési korlátozások és étrend betartásának érdekében felkérik az ajándékozni vágyókat, hogy élelmiszereket és édességeket ne tegyenek a csomagba. Ehelyett bátorítást, jókívánságokat és kedves gondolatokat megfogalmazó levelet vagy képeslapot mellékelhetnek, amellyel örömöt szerezhetnek a megajándékozottnak.

Az adományokat keddtől, november 26-ától december 12-éig lehet elhelyezni a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház bejáratainál: a főbejáratnál található adományládába keddtől péntekig 9–15 óra között, illetve az előadások kezdete előtt egy órával, valamint a művészbejárónál (a Kisterem bejáratánál) naponta 8–22 óra között. Az adományozókat arra kérik, hogy a csomagokon tüntessék fel a megajándékozni kívánt gyerek nemét, életkorát – és könyvajándék esetében nemzetiségét.

Pénzzel is támogathatnak

Pénzbeli támogatás az egyesület bankszámlájára történő utalással lehetséges, illetve egy festmény megvásárlásával, azon alkotások közül, amelyek a színház előcsarnokában vannak kiállítva. Az egyesület bankszámlaszáma a következő: Együtt a Rákos Gyermekekért Egyesület (Asociaţia Împreună pentru Copiii cu Cancer), Marosvásárhely, Florilor utca 12/1. szám; CIF: 20574105; IBAN: RO56 BTRL 0270 1205 A499 92XX. A bankszámlaszámot kezelő intézet neve: Transilvania Bank.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/mosolyt-csomagolni-karacsonyra

Tags: Szervezeti hírek: Együtt a Rákos Gyermekekért Egyesület
Települések hírei: Marosvásárhely