A gyerekeket kiszolgáló programok támogatására fordítják a Szent Erzsébet-napi gyűjtés bevételét

A gyerekeket kiszolgáló programok támogatására fordítják a Szent Erzsébet-napi gyűjtés bevételét

Idén is megszervezi a Szent Erzsébet-napi gyűjtést a Gyulafehérvári Caritas. A vasárnapi adakozás alkalmával összegyűlt pénzt a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére fordítják, azokat a Caritas kötelékében működő programokat fogják támogatni, amelyek keretében gyerekeket foglalkoztatnak.

Évtizedek óta szervez gyűjtést a Gyulafehérvári Caritas az Árpád-házi Szent Erzsébet napjához legközelebb eső vasárnapon. Ez az adománygyűjtés mindig tematikusan történik, vagyis minden évben egy adott hátrányos helyzetű réteget céloznak meg a segítéssel.

Tavaly a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fennmaradására fordították az adományokat. Idén a gyermekek oktatására, nevelésére megy a támogatás.

Azokra a programokra megy majd a felajánlások összege, amelyek a Gyulafehérvári Caritas berkeiben működnek, vagyis a fogyatékkal élő gyerekeket kiszolgáló programra, a szociálisan hátrányos helyzetben élő családok gyermekeit tanító, nevelő programra, illetve a korai nevelő- és fejlesztőfoglalkozásokra járó gyermekek programjára – ismertette Kassay Noémi, a Gyulafehérvári Caritas munkatársa.

Ahogy a felhívásban is közli a szervezet, a Szent Erzsébet-gyűjtés már hagyományossá vált közösség és Caritas életében. Számukra azért fontos ez az esemény, mert az emberek adományozó részvétele megerősíti abban őket, hogy munkájuk nem hiábavaló.

A gyűjtést november 17-én, Erdély romai katolikus templomaiban tartott vasárnapi szentmiséken tartják. Nem biztos, hogy minden templomban gyűjtő-urnát állítanak majd, az viszont bizonyos, hogy a perselyekbe kerülő pénzösszeg a Caritashoz jut.

Ki-ki lehetősége szerint adakozhat ebből az alkalomból, aki viszont nagyobb összeget szeretne adni a gyerekek megsegítésére, felkeresheti a helyi Caritas-képviseleteket, vagy utalhat a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára. (Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, adóazonosítószám: 4562770).

2018-ban a Szent Erzsébet-gyűjtés összegét, a 235 032 lejt a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fennmaradására fordították.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/a-gyerekeket-kiszolgalo-programok-tamogatasara-forditjak-a-szent-erzsebet-napi-gyujtes-bevetelet

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat
Települések hírei: Hargita megye, Háromszék, Maros megye