Meghirdették az Ajándékot termő fa nevű akciót Gyergyószentmiklóson

Meghirdették az Ajándékot termő fa nevű akciót Gyergyószentmiklóson

Névcserével és némi újítással idén is meghirdette segélyező akcióját a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt. Ennek lényege, hogy az adományozók segítségével a gyergyói gyerekek karácsonyát teszik élhetőbbé.

Újfajta jótékonysági megmozdulással rukkolt elő tavaly a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt. A lakosság bevonásával nélkülöző gyerekeket ajándékoztak meg decemberben. A játékot termő fa nevű akciójuk rendkívül sikeres volt, így idén némi módosítással újra meghirdették.

„Átneveztük az megmozdulást. Mostantól az Ajándékot termő fa a címe, és az igényekhez igazítottuk, mivel láttuk, hogy a tanszerek és játékok mellett sok helyen jól jönnek a higiéniai szerek és eszközök is” – ismertette az idei kiírás részleteit Ferenczi Lilla, a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt önkéntese. „Tavaly 215 gyereket ajándékoztunk meg. Az alapcél ellenére nemcsak gyergyószentmiklósi családokhoz jutottunk el, hanem az egész medence településeire vittünk csomagokat” – tette hozzá.

Az adományokat november 23-án, 10 és 17 óra között a gyergyószentmiklósi főtéri parkban fogadják.

A vöröskeresztesek kérése az, hogy ténylegesen új, vagy megkímélt állapotban lévő játékokat, tanszereket, valamint könyveket ajánljanak fel az adományozók. A segélyező megmozdulás alkalmával várhatóan vérnyomás- és vércukorszint méréssel, illetve meleg teával hálálja meg az adományozók jólelkűségét a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt, de lesznek apróbb meglepetések is a program során – ígérik a szervezők. Az összegyűlő felajánlásokat, egy hónappal később, de még az ünnepeket megelőzően december 23-án juttatják el a nélkülöző gyerekekhez.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/meghirdettek-az-ajandekot-termo-fa-nevu-akciot-gyergyoszentmikloson

Tags: Szervezeti hírek: Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt
Települések hírei: Gyergyószentmiklós