Ingyentelkek és szociális lakások: jóváhagyták a kéréseket, frissítették a listákat

Ingyentelkek és szociális lakások: jóváhagyták a kéréseket, frissítették a listákat

Négy családnak szavazta meg a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Gyere haza programban az ingyen telek odaítélését.

Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármester elmondta, a programban ezt a négy kérést nyújtották be, a kiértékelés után mind a négyet jóváhagyták. A programra 18 és 35 év közöttiek jelentkezhettek, olyan fiatalok, akik Sepsiszentgyörgyről elszármazottak, és haza szeretnének költözni, de azok is, akik a városban élnek, azonban nincs saját telkük.

A fiatalok 300 négyzetméteres „ingyenterületet” kaptak, négy típusház közül választhatnak, a kiválasztott ház terveit ingyen rendelkezésükre bocsátja az önkormányzat. Szerződéskötésre a területek kiválasztása után kerül sor, az építkezési engedélyt egy éven belül kell kiváltani, a ház pedig két éven belül kell felépüljön.

Az építkezés befejezésétől számított tíz év után a pályázók megvásárolhatják a telkeket.

A legutóbbi ülésén az önkormányzat ugyanakkor frissítette az Országos Lakásügynökség által épített ingatlanokra várók listáját: tizenegy kérést elemeztek, ebből nyolcan jogosultak a lakásra, a pontszámok alapján elkészült az új várólista. Lakást akkor utalnak, ha valamelyik megüresedik.

A szociális lakások várólistáját szintén felújították. Több mint háromszázan várnak ilyen típusú lakásra. A sorrend megállapítására az önkormányzat felkérte az igénylőket, hogy aktualizálják az irataikat. A felszólításra ezt tizennyolcan tették meg, így ők kerültek a lista elejére, egyelőre közülük hárman meg is kapják a lakást.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/ingyentelkek-es-szocialis-lakasok-jovahagytak-a-kereseket-frissitettek-a-listakat

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy