Lakónegyedi zöldövezet-szépítésre lehet pályázni

Lakónegyedi zöldövezet-szépítésre lehet pályázni

Április 30-ig lehet pályázni Sepsiszentgyörgy önkormányzatánál, zöldövezet szépítésre.

Egy lépcsőház legtöbb 1500 lej értékben igényelhet csemetéket, cserjéket, virágokat, élő sövényt, fűmagot, termőföldet, léckerítést és padokat az önkormányzattól, a programban a tulajdonosi társulásoktól 20 százalékos önrészt kérnek. A több évre visszanyúló önkormányzati kezdeményezés célja a tömbházak körüli zöldövezetek szépítése, és ezzel a városkép javítása.

Az igényelt javakat a legtöbb 300 lejes önrész befizetését igazoló bizonylat felmutatásával a városi kertészetnél lehet átvenni. Az igénylő köteles 48 órán belül elültetni a növényeket, a kerítést, a padokat egy héten belül kell felszerelni. A növények gondozásáért a pályázó felel, az ültetésre vonatkozó szabályok és határidők betartását a városgazdálkodási igazgatóság ellenőrzi.

Tavaly összesen 65 kérelmet nyújtottak be, ám a legtöbb igénylést az április végi határidő közvetlen lejárta előtt, így emiatt a már virágba borult élősövényt sok esetben nem tudták elültetni. A városgazdálkodási hivatal szakemberei felhívták a figyelmet, hogy a kérések leadását ne hagyják utolsó percre, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/lakonegyedi-zoldovezet-szepitesre-lehet-palyazni

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy