Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálat

Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálat

Október elsejétől egész Erdélyből várják a telefonhívásokat és e-mail üzeneteket a csíkszeredai Áradat Egyesület által működtetett Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálat önkéntes szakemberei. Aki úgy érzi, hogy vívódásaira, lelki gondjaira egy empátiás beszélgetés lenne a gyógyír, az a 0754–800808 telefonszámot tárcsázhatja hétköznapokon hétfőtől péntekig, 19 és 23 óra között.

lelkisegely szolgalat1

Akinek könnyebben megy az írás, gondolatait egyszerűbben tudja rendszerezni „papírra vetve”, elektronikus levélben is fordulhat hozzánk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A hívások anonimak, senkinek nem kötelező felfednie a személyazonosságát és ugyanígy a telefonos és internetes ügyelők is fedőnevet használnak.

A telefon és internetes szolgálat azért jött létre, hogy segítő jobbot nyújtson, ha valaki krízishelyzetben van, ha nagy problémával kell megküzdenie, támaszra, segítségre van szüksége. Ugyanakkor megelőzés céljából is lehet hívni a szolgálatot, amikor csak megnyugtatásra, „egy jó szóra”, megerősítésre, eligazításra van szükség. 45 képzett szakember várja a hívásokat minden hétköznap este.

Nem vagy egyedül, tárcsázz, írj bizalommal!

Tags: Szervezeti hírek: Áradat Egyesület
Települések hírei: Országos