Termelői vásár Marosvásárhelyen: helyit helyben helyitől

Egyre divatosabbak azok a termékek, amelyeket „egészséges”, „helyi”, „hagyományos” és „minőségi” jelzőkkel látnak el. De, ha választhatunk, valóban ilyen termékeket vásárolunk? Marosvásárhelyen a Local Farmers’ Market minden hónap harmadik péntekén várja az érdeklődőket.

b lfm

A havi rendszerességgel megtartott vásár célja, hogy támogassa a helyi termelőket és kézműveseket portékáik értékesítésében, népszerűsítésében, ugyanakkor lehetőséget teremt, hogy a vásárlók rendszeresen hozzájussanak helyi, egészséges és minőségi termékekhez egy helyen.

A vásár küldetése, hogy felhívja a figyelmet, mindannyian felelősek vagyunk saját egészségünkért, hiszen nem mindegy, hogy mit fogyasztunk. De felelősek vagyunk saját gazdaságunk fejlődéséért, hiszen a helyben helyitől vásárolt termékek nem csak frissebbek, mint az importált termékek, de a helyi termékek beszerzésével hozzájárulunk saját gazdaságunk erősítéséhez is.

A több mint két éves rendezvény a vásárra kilátogató családok számára nem csupán vásárlási lehetőséget nyújt, hanem baráti, családi programként is szolgál. A vásárosok szívesen beszélnek arról, hogyan készülnek a termékek, hol termesztik, milyen technikával dolgoznak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/termeloi-vasar-marosvasarhelyen-helyit-helyben-helyitol

Tags: Települések hírei: Marosvásárhely

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.