Több száz fiatalt mozgosított a Com’On Sepsiszentgyörgy

Több száz fiatalt mozgosított a Com’On Sepsiszentgyörgy

Több mint 250 fiatal 62 kezdeményezést nevezett a Com’On Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programra.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a kolozsvári PONT Csoporttal közösen dolgozta ki a keretkoncepciót, a közösségi élet frissítéséhez vártak a fiataloktól terveket, ötleteket. A kezdeményezések technikai ellenőrzésen esnek át, majd Sepsiszentgyörgy lakossága szavaz róluk.

A szavazás nyomán az első 30 kezdeményezés egyenként legfeljebb 2500 lejes támogatásban részesül. „A sepsiszentgyörgyi fiatalok szeretnének részt venni közösségük életében, és alig várjuk, hogy megvalósulni láthassuk az ötleteiket” – mondta Balázsi-Pál Ágnes, a PONT Csoport ügyvezető igazgatója.

A projekt cáfolja az állítást, hogy a fiatalokat nem érdekli a saját városuk, szögezte le Antal Árpád polgármester.

A fiatalok tenni akarnak a városért, vállalják saját ötleteik megvalósítását. Most pedig a szentgyörgyieken a sor, hogy eldöntsék, melyeket szeretnék látni megvalósulni a gyakorlatban is – mondta az elöljáró. A kezdeményezések egy része a sepsiszentgyörgyi terek újragondolásáról szól, de vannak melyek újszerű témákat tematizálnak, a felnőtté válás folyamatával foglalkoznak, a város multikulturalitását mutatják be, vagy a városban és a távol levő sepsiszentgyörgyiek kapcsolatát erősítik.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/tobb-szaz-fiatalt-mozgositott-a-comron-sepsiszentgyorgy

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy