Újabb nagybányai idősek részesülhetnek a Caritas szociális szolgáltatásaiban

Újabb nagybányai idősek részesülhetnek a Caritas szociális szolgáltatásaiban

A következő 7 hónapban, a meglévő ellátottak mellett, további 45, 65 évnél idősebb lakos kaphat rendszeresen ebédet, illetve vehet részt az aktív idősödést népszerűsítő szocializációs programokon.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nemrégiben fejezte be az Együtt az időseinkért! POCU-projekt gyakorlatba ültetését Nagybányán. A projektnek köszönhetően bővült a szervezet két meglévő szociális szolgáltatása: az idősklub és a szociális konyha, továbbá két új intézmény jött létre: egy idősnapközi és egy mobil étkezde. A négy szociális szolgáltatás révén a Caritas összesen 196 nagybányai szépkorú életminősége terén ért el javulást az elmúlt 25 hónapban.

Bár a projekt lezárult, a szervezet folytatja a megkezdett munkát. Így a következő 7 hónapban a nagybányai Caritas-idősklub 20 új ellátott számára szervez majd szocializációs programokat, eseményeket, és nyújt tanácsadást. Az idősnapközi további 5 személy számára biztosít nappali felügyeletet, nyújt tisztálkodási lehetőséget, szocializációs programokat, kíséri figyelemmel egészségi állapotukat. A szociális konyha 10 új idős ellátott számára főz majd meleg ebédet és biztosít tanácsadást, míg a mobil étkezde ugyancsak 10, a szolgáltatásban eddig még nem részesült szépkorú számára szállít házhoz főtt ételt, és nyújt tanácsadást. A következő időszakban a 4 szociális szolgáltatás további 45, 65 év feletti nagybányai lakos életébe hoz majd pozitív irányú változást.

Az érdeklődő időseket, valamint családtagjaikat a Caritas arra kéri, hívják bizalommal a 0262-218058-as telefonszámot, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között vagy látogassanak el a George Coșbuc utca 54. szám alatt található titkárságra, hogy bővebb felvilágosítást kapjanak a szolgáltatások igénybevételének pontos feltételeiről.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Nagybánya

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.