Színházi előadások 65 év feletti szatmári lakosoknak

Színházi előadások 65 év feletti szatmári lakosoknak

Egy EU-s projektnek köszönhetően a szépkorúak két vígjátékot tekinthetnek meg ingyenesen januárban, a Szatmárnémeti Északi Színházban.

A szatmárnémeti Jiului sétányon működő idősklub célja az aktív idősödés népszerűsítése a helyi lakosok körében. Ennek érdekében az intézmény változatos programokat kínál a 65 év feletti szatmáriaknak. A mindennapi szocializációs aktivitások mellett a fizikai és a lelki egészség megőrzésében is támogatást nyújt, de szervez piknikeket, kirándulásokat, tájékoztató jellegű és kulturális eseményeket, továbbá önkéntes akciókba is igyekszik bevonni a klubtagokat.

A Szépkorúan is aktívan elnevezésű POCU-projektnek köszönhetően januárban két színházi előadáson vehetnek részt díjmentesen az idősklub tagjai, sőt, nemcsak ők, hanem további, 65 év feletti idősek is élhetnek ezzel a lehetőséggel. A Szatmárnémeti Északi Színházban, január 12-én, szerdán 16 órától az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékot tekinthetik meg a Harag György Társulat előadásában, január 28-án, pénteken 16 órai kezdettel pedig a Mihai Raicu Társulat által bemutatott Almost, Maine című román nyelvű színdarabot.

Az érdeklődő szépkorúak ingyenes jegyeiket az Északi Színház jegypénztárában válthatják meg december 18-ával kezdődően, hétköznaponként 10 és 17, szombaton pedig 10 és 13 óra között. A két előadás esetében nem adott az online jegyvásárlás lehetősége. Díjmentes jegyet bárki igényelhet, aki 65 évnél idősebb és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, ugyanis az érvényben lévő járványmegelőzési előírásoknak megfelelően csak zöld kártyával lehet belépni a nézőtérre. A csoportos jegyváltás lehetősége is adott, ez esetben a csoport szervezőjének meg kell adnia a jegypénztárnál a csoport tagjainak pontos nevét és előzetesen megbizonyosodnia arról, hogy mindenki 65 évnél idősebb és rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

A rendelkezésre álló helyek száma korlátozott: előadásonként 150, ezért a szervezők: a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet arra kérnek minden érdeklődő időst, látogasson el minél hamarabb a színház Horea utcai jegypénztárába, biztosítsa helyét azáltal, hogy időben megváltja ingyenes jegyét.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

fotó: Almost, Maine, fotók: Robert Costea

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Szatmárnémeti

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.