Gyerekeknek készítettek ajándékokat az idősek

Gyerekeknek készítettek ajándékokat az idősek

A Jiului sétányon működő idősklub tagjai 32 cipősdoboz-ajándékot állítottak össze, melyeket december 6-án, hétfőn a Caritas Don Bosco Nappali Központjába járó ovisoknak adnak majd át.

Cipősdoboz-akciót szerveztek a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság nappali idősközpontját látogató szépkorúak, melynek keretében a Cloșca sugárúton lévő Caritas szociális óvodába járó 32 gyermeknek: 20 kisfiúnak és 12 kislánynak állítottak össze Mikulás-csomagokat.

Eredetileg azt tervezték, hogy az akcióban részt venni szándékozó klubtagok mindegyike egy-egy cipősdoboz-ajándékot készít, amelyet önállóan állít össze és csomagol be. Az akció iránt viszont akkora lett az érdeklődés, hogy több idős jelezte részvételi szándékát, mint ahány gyermek megajándékozását tűzték ki célul, így az akció egy izgalmas, közös együttműködést hozott magával.

November második hetében kezdték meg a szervezést az idősek és a központ munkatársai. Előbb megbeszélték, mit tartalmazzanak a csomagok. A szépkorúak egyetértettek abban, hogy amennyire lehet, legyenek egységesek, ezért listát készítettek a terméktípusokról, amelyen szerepelt: színes ceruza vagy karióka, színezőkönyv, téli kiegészítő (sapka, kesztyű vagy sál), játék (baba a kislányoknak, autó a kisfiúknak), apróédesség és csokoládé Mikulás. Az idősek kiszámolták, körülbelül milyen összeg szükséges a termékek megvásárlásához, és ehhez mindenki szabadon, lehetőségeinek függvényében járult hozzá, a lényeg az volt, hogy szívesen és szívből tegye.

A bevásárlólistát ezt követően felosztották egymás között, mindenkire jutott egy-két terméktípus, amelynek beszerzését felvállalta. Akiknek már nehezebben megy a bevásárlás, azoknak a szociális munkás, célcsoport-szakértő segített az ajándéktárgyak beszerzésében, amennyiben ezt igényelték.

Az ajándékokat a klubtagok együtt csomagolták be a központban: gondosan, szeretettel helyezték el a dobozokba, majd ugyanolyan törődéssel, óvatosan öltöztették csomagolópapírba. A közös munka, a jó cél érdekében tett erőfeszítés szorosabbra fűzte a személyes kapcsolatokat is.

Az akció keretében elkészített cipősdoboz-ajándékokat a központ munkatársaiból és a klubtagokból álló küldöttség december 6-án, hétfőn adja majd át az óvodásoknak.

A Jiului sétányon működő idősklub csapata további önkéntes akciókba is szeretné bevonni az időseket, erősítve ezáltal önbecsülésüket, éreztetve, hogy még sokat tehetnek közösségük tagjaiért, úgy, hogy amit tesznek az szép és fontos.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Szatmárnémeti

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.