Fontos információk a nyugdíjpénztártól a szükségállapot idejére

Fontos információk a nyugdíjpénztártól a szükségállapot idejére

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében elrendelt szükségállapot miatt a Hargita Megyei Nyugdíjpénztár jövő hétfőtől a szükségállapot fennállásáig a következő intézkedéseket vezeti be.

A nyugdíjjogok megnyitásához kizárólag telefonon vagy e-mailen lehet a kérelmeket iktatni; ez az alábbi telefonszámok vagy e-mail-címek egyikén tehető meg: 0266–311703, 0266–371204, 101-es vagy 167-es belső szám, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Az érintetteknek bevezetik a személyes adatait, telefonszámát és e-mail-címét, és telefonon vagy e-mailben közlik a kérelem iktatószámát, amelyet majd fel kell tüntetni a levélborítékon.

A nyugdíj-megállapításhoz szükséges iratokat a kérelmezőnek lezárt borítékban az intézmény kapusszobájában kell hagynia, vagy elküldheti postai úton is, tértivevénnyel.

Ennek az alábbi dokumentumokat kell tartalmaznia:

  • eredetiben munkakönyv, munkacsoportokról és állandó jellegű juttatásokról szóló igazolások;
  • igazolás az egyetemi évek számáról és a képzési formáról stb.;
  • másolatban anyakönyvi kivonatok, munkakönyv, katonakönyv, egyetemi végzettséget igazoló okirat stb.

Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a nyugdíj-újraszámítási kérelmek az igazoló akták kíséretében (eredeti formában) postai úton, tértivevénnyel küldhetők be. Fontos megjegyezni, hogy a szükségállapot ideje alatt a nyugdíj folyósítását nem szakítják meg azon utód gyermekek esetében, akik ez idő alatt töltik be 16. életévüket, és a tanintézmények bezárása miatt nem tudják igazolással bizonyítani beiskoláztatásukat.

Az érintetteknek azonban kötelességük a szükségállapot megszűnése utáni 30 napon belül letenni a beiskolázási igazolást (eredetiben). A temetkezési segélyt hétfőtől szerdáig 9–14 óra között fizetik. Az ehhez szükséges előjegyzés a 0266–312642-es telefonszámon tehető meg.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/fontos-informaciok-a-nyugdijpenztartol-a-szuksegallapot-idejere 

Tags: Települések hírei: Hargita megye

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.