Már az ötödik évfolyamát indította el az Ezüst Akadémia

Már az ötödik évfolyamát indította el az Ezüst Akadémia

Az 50 év fölöttieknek szóló Ezüst Akadémia Oktatási Program ötödik kiadásának tanévnyitó ünnepségét szerdán délután 17 órakor tartották a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának programját a hargitai megyeszékhely mellett további két helyszínen szervezik meg, Sepsiszentgyörgyön harmadik alkalommal, Kézdivásárhelyen pedig negyedszerre. A felsőoktatási intézmény közleménye szerint az idei tanévben összesen több mint 1200 akadémiás hallgató kezdte meg a tanévet, ebből 650-en Csíkszeredában, 320-an Sepsiszentgyörgyön és 280-an Kézdivásárhelyen.

Színes kínálat

Az Ezüst Akadémia Oktatási Program során 14 előadást hallgathatnak meg az 50 év fölötti hallgatók. Az előadók között hazai és külföldi nevek is szerepelnek, akik számos érdekes és hasznos témát járnak körül a tanév során. Szó lesz például zenetörténetről, egészségügyről, hiedelmekről, de helyet kapnak a történelemmel, a pszichológiával és a kertészettel kapcsolatos témák is.

Az előadások 70 százalékát látogató Ezüst Akadémiás hallgatók az év végén díszoklevélben részesülnek.

A szerdai megnyitó után az első előadást is megtartották: Tankó György értekezett a sörfőzés gyakorlatáról „kicsiben és nagyban”. A további előadásokat kéthetente, szerdai napokon tartják majd 17 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/mar-az-otodik-evfolyamat-inditotta-el-az-ezust-akademia

Tags: Települések hírei: Csíkszereda