Tizenharmadik alkalommal ünnepelték az időseket

Tizenharmadik alkalommal ünnepelték az időseket

Köszöntőkben, előadásokban gazdag műsort és ünnepi szentmisét tartottak a harmadik generáció tiszteletére az Idősek Világnapja alkalmából kedden Gyergyószentmiklóson. Külön üdvözölték a jubiláló házaspárokat, valamint a legidősebb nőt és férfit.

Hagyománnyá vált Gyergyószentmiklóson, hogy október elsején, az Idősek Napján ünnepi műsorral fejezzék ki elismerésüket, megbecsülésüket a város tisztes kort megélt tagjai előtt, akik életükkel, munkájukkal közösségükért tevékenykedtek és tevékenykednek. A városban 2006 óta évente szentmisével, agapéval és rövid ünnepséggel egybekötött találkozás keretében köszöntik az időseket. Kedden az ünnepi előadást Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatalának Szociális Osztálya, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, valamint a Caritas Családsegítő Szolgálat szervezte a Korona nagytermében.

Simon Katalin Emese tanácsos, a szociális bizottság tagja ünnepi beszédében elmondta, hogy mivel már nem köszöntheti szép korú szüleit és nagyszüleit, az egybegyűltekhez úgy szól, mintha felmenői lennének. „Köszönöm, hogy előttünk haladnak és kitaposták azt az utat, amin mi egyelőre botladozva haladunk.”

Az egyház részéről Korom Imre, a Szent József Templom plébánosa üdvözölte a jelenlévőket. II. János Pál pápa 1999-ben idősekhez írt leveléből idézve elmondta, hogy az egyházfő bölcsességet tanult az idősektől.

Az ünnepségen köszöntötték az ötvenedik házassági évfordulójukat ünneplőket, összesen huszonkét párt, valamint a legidősebb nőt és férfit, ők betöltötték a 89., illetve a 90. életévüket. A rendezvényen a Hóvirág Néptáncegyüttes Korpos Zsuzsa vezetésével lépett színpadra., majd Czink Iringó, a Vaskertes Általános Iskola tanulója Benedek Elek Üres a ház, üres a fészek című versét szavalta el, az Őszirózsák Idősek Klubjának tagjai pedig humoros előadással készültek. Az ünnepség zárásaként Karádi Katalint és Kovács Katalint idézték meg a színpadon táncdalelőadásukban Oláh Vivien és Mihály Csaba.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/tizenharmadik-alkalommal-unnepeltek-az-idoseket

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat
Települések hírei: Gyergyószentmiklós