Idén is elindul az időseknek szóló Ezüst Akadémia oktatási program

Idén is elindul az időseknek szóló Ezüst Akadémia oktatási program

Ötödik alkalommal szervezi meg az Ezüst Akadémia Oktatási Programot Csíkszeredában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara. Az idei tanévben 14 előadást hallgathatnak meg a programra jelentkezők.

Az Ezüst Akadémiára Csíkszeredában személyesen a Sapientia egyetem portaszolgálatánál (Szabadság tér, 1. szám) lehet jelentkezni egy űrlap kitöltésével kedden 9 és 15 óra között. Regisztrálni online is lehet, a regisztrációs űrlap a csik.sapienta.ro oldalon lesz elérhető.

A meghirdetett 600 helyre a felvétel a jelentkezés időrendi sorrendjében történik.

A kizárólag 50 év felettiek számára indított oktatási programban 14 előadást tartanak meg, romániai, valamint külföldi előadókkal.

Az idei év témakörében szó lesz zenetörténetről, egészségügyről, hiedelmekről, de helyet kapnak a történelem a pszichológia és a kertészettel kapcsolatos témák is – sorolták közleményükben a szervezők.

 A tanévkezdés október 23-án, szerdán 17 órától lesz megtartva a Szakszervezetek Művelődési Házában, ekkor tartják az első előadást is. Az előadások 70 százalékát látogató Ezüst Akadémiás hallgatók az év végén díszoklevélben részesülnek.

Az előadásokat minden esetben kéthetente, szerdai napokon tartják 17 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Az Ezüst Akadémiát nemcsak Csíkszeredában, hanem Kézdivásárhelyen, valamint Sepsiszentgyörgyön is megszervezik. További információkat itt lehet találni, vagy a 0743-898 788-as telefonszámon lehet érdeklődni.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/iden-is-elindul-az-idoseknek-szolo-ezust-akademia-oktatasi-program

Tags: Települések hírei: Csíkszereda