Két napot csúszik a nyugdíjak kézbesítése januárban

Két napot csúszik a nyugdíjak kézbesítése januárban

Január első napjaiban, a hivatalos munkaszüneti napokon nem végzett pénzátutalásokat az államkincstár, ezért késve jutnak hozzá havi járandóságukhoz azok a nyugdíjasok, akik készpénzben kapják az összeget.

Január 15-e helyett ebben a hónapban 17-én zárul a nyugdíjak kézbesítése, tehát a megszokott határidőhöz képest kétnapos késéssel kapják meg a havi járandóságot azok, akik azt készpénzben veszik át.

A január elsejei és másodikai hivatalos munkaszüneti napokon nem voltak pénzátutalások az államkincstárban, ezért országszerte tolódik két napot a nyugdíjak kézbesítésének befejezése– tájékoztatott Bán Katalin, a Hargita Megyei Nyugdíjpénztár vezetője. Hozzáfűzte, a pénzátutalások már megtörténtek, fennakadások nem voltak, így 17-éig minden bizonnyal megkapják a járandóságot az érintettek. A késés nem vonatkozik azokra a nyugdíjakra, amelyek folyósítása bankkártyára történik. Mint arról a megyei nyugdíjpénztár vezetője tájékoztatott: Hargita megyében a nyugdíjasok 65–68 százaléka készpénzben kapja a nyugdíjat, amelyet a postások kézbesítenek.

Egyébként a járandóság kézbesítésének határidejét tavaly nyáron hozták előre minden hónap közepére, a kormányintézkedés előtt többnyire a hónap második felében kapták meg a nyugdíjat az arra jogosultak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/ket-napot-csuszik-a-nyugdijak-kezbesitese-januarban

Tags: Települések hírei: Hargita megye