Sportos nap a Szociális Szolgáltatási Központban

Sportos nap a Szociális Szolgáltatási Központban

A budapesti Piarista Gimnázium diákjainak egy csoportja látogatott el kedden délután a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Szociális Szolgáltatási Központjába.

Nagy volt az izgalom a csíkszeredai, Haladás utcai Szociális Szolgáltatási Központ lakóinál az elmúlt napokban. Magyarországi vendégek érkeztek, meglátogatták őket a budapesti Piarista Gimnázium diákjai, akikkel fociztak, majd Sánta Elemér vb- és Európa-bajnoki malomversenyző szervezésével, Bíró Sándor nemzetközi sakkmester vezetésével nagyon izgalmas malompartikat vívtak, zárásként pedig Sánta cége, a Parázska Kürtőskalács jóvoltából minden gyermek elkészíthette saját kürtőskalácsát. A középiskolás budapesti diákokat Moór István tanár kísérte el, akitől megtudtuk, hogy erdélyi kirándulásuk során voltak már Kolozsváron és Gyimesbükkben, az ezeréves határnál, ahol Deáky András tanár vendégei lehettek, de meglátogatták Madéfalvát és a Nyergestetőt is.

„Utazásunk a Határtalanul című program keretében valósult meg, pályázatot nyertünk. Ennek a pályázatnak, az utazásnak egyik fontos célja, hogy Erdélynek a szépségeit és vidékeit megismerjük, illetve az, hogy helyiekkel beszélgessünk. Örülök, hogy az osztályomnak van lehetősége találkozni helyi fiatalokkal, együtt játszani, beszélgetni, kötetlen alkalom keretében ismerkedni egymással” – mondta el Moór. A malomversenyt a székelyföldiek uralták, a győztes Vitán István lett, aki a lehetséges tíz pontból tízet összesített.

Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság első embere is részt vett az akción, és már a malomverseny előtt jelezte, figyeljük meg, mennyire tehetséges malomjátékosok vannak a csíkszeredai központban. „A piarista gimnáziumtól kerestek meg, hogy hozzánk látogat egy csoport, akik szeretnének találkozni a Hargita megyei gyermekvédelmi rendszerben működő, otthonokban élő fiatalokkal. Négy csapatba verődve fociztak a fiatalok, majd szervezett keretek között mindenki megmutathatta malomtudását” – nyilatkozta Elekes a Székelyhonnak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/sportos-nap-a-szocialis-szolgaltatasi-kozpontban

 

Tags: Települések hírei: Csíkszereda, Hargita megye

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.