Állásportált indítottak a fiatalok hazacsábításáért

Állásportált indítottak a fiatalok hazacsábításáért

Felhasználóbarát állásportált álmodott meg a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség az ország más megyéiben vagy külföldön élő Hargita megyei fiatalok hazacsábítása érdekében. A Hargita hazavár! nevű internetes oldal a munkaerőhiány megszüntetéséhez és a megye gazdasági fejlődéséhez is hozzájárulhat. 

Beüzemelték a Hargita hazavár! nevű állásportált: a kezdeményezés célja, hogy hazacsábítsák az elvándorolt fiatalokat, illetve megmutassák számukra, hogy itthon is számos lehetőség közül választhatnak.

Csilip Árpád, az új állásportált létrehozó Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője érdeklődésünkre elmondta, az oldal tulajdonképpen A városod hazavár! névvel nemrég Kolozsváron megszervezett állásbörze folytatásaként jött létre.

Az igazgató rámutatott: a legtöbb erdélyi település kénytelen szembenézni azzal a problémával, hogy az egyetemisták nem térnek haza szülővárosukba az egyetemi évek után, illetve sokan külföldre vándorolnak, ezért a helyi vállalatok munkaerőhiánnyal küzdenek.

Csilip azt is elárulta, hogy a kezdeményezés egyelőre gyerekcipőben jár, hiszen még hátravan a népszerűsítési kampány, amelytől azt remélik, hogy az oldal széles körben ismertté válik és beváltja a hozzá fűzött reményeket.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/allasportalt-inditottak-a-fiatalok-hazacsabitasaert

Tags: Települések hírei: Hargita megye