Közösségben jobb és könnyebb

Közösségben jobb és könnyebb

Adventi foglalkozást szerveztek a fogyatékkal élők számára Marosvásárhelyen, a Gecse utcai Református Egyházközségben. Ezzel az alkalommal kezdetét vette az egész éves program, amely célja befogadni, beilleszteni őket a gyülekezetbe.

A Gecse utcai Református Egyházközség gyülekezeti termében fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok és szüleik találkoztak, hogy jobban megismerjék egymást és együtt készüljenek a karácsonyra. Az egyházközség a svájci HEKS és a Brot für die Welst segélyszervezetek által meghirdetett pályázaton nyert támogatást, és a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókja közreműködésével szervez havonta egy közös alkalmat a gyülekezethez tartozó fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak.

Mint Zalányi János szociális munkástól megtudtuk, az egy évig tartó program célja beilleszteni a fogyatékkal élőket és családjaikat is a gyülekezet körforgásába. Ennek érdekében kiscsoportos alkalmakat, szabadidős programokat szerveznek majd, továbbá a gyülekezetet érzékenyítő foglalkozásokat is.

Céljuk az, hogy a foglalkozásokon közösséget kovácsoljanak, lehetőséget biztosítanak a tanulásra, fejlődésre, a problémamegoldási módszerek elsajátítására. Azt szeretnék, hogy a fogyatékkal élők és családjaik is a gyülekezeti közösséghez tartozzanak.

Az első, az adventhez kötődő foglalkozáson Fekete Márton, a gyülekezet lelkésze tartott rövid áhítatot, a három napkeleti bölcs történetét olvasva fel, arra hívva fel a jelenlevők figyelmét, hogy figyelni kell Isten szavára, hívására, lelkesen el kell indulni az úton, amelyen jó, ha az ember nem egyedül, hanem közösségben halad. Bár a három napkeleti bölcsnek más-más volt a természete, más-más ajándékokat tudtak vinni a jászolhoz, de közösen mentek, egymást bátorítva, és ez a követendő példa.

A gyermekek, fiatalok és szüleik mézes pogácsákat díszítettek, kézműveskedtek, és egy szép estét töltöttek el együtt. Havonta egy-egy foglalkozáson, találkozáson vehetnek majd részt, amikor jobban megismerhetik egymást, fejlődhetnek, bekapcsolódhatnak majd a gyülekezeti alkalmakba is.

Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/kozossegben-jobb-es-konnyebb

Tags: Szervezeti hírek: Diakónia Keresztyén Alapítvány, Sepsiszentgyörgy
Települések hírei: Marosvásárhely

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.