Hamarosan kezdődik a tesztelés

Hamarosan kezdődik a tesztelés

Szatmárnémetiben öt gyermek és öt szülő bevonásával tesztelik majd a Szókincsfejlesztés padlórobot segítségével című módszertani füzetben megfogalmazott metódust.

A tervek szerint halad a Robotasszisztált terápiák a fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztésében című Erasmus+ pályázat gyakorlatba ültetése, melynek megvalósítója a budapesti Csodavár Alapítvány, a kassai Talentum Cassoviensis Alapítvánnyal és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent József Rehabilitációs Központjával közösen.

A projekt kivitelezése terén a legújabb fejlemény, hogy elkészült a Szókincsfejlesztés padlórobot segítségével című módszertani füzet. A Szent József Rehabilitációs Központ projektcsapata által összeállított kiadvány magába foglal egy elméleti bevezető részt, tizenkilenc, padlórobotokkal végezhető gyakorlatot, valamint további ötleteket arra vonatkozóan, hogyan, milyen helyzetekben lehet még használni a robotokat. Minden egyes gyakorlatnál megjelenik, mi a cél, milyen eszközöket használunk, hogyan végezzük el az adott gyakorlatot a gyerekkel. A könnyebb megértést szemléltető képanyag segíti. A kiadvány a szókincsfejlesztés összes lépcsőjét felöleli: a főnevektől kezdve egészen a helyhatározókig, de tartalmazza az igék megtanítását, a színek neveinek, a számneveknek, a többesszámnak az elsajátítását is. A Szókincsfejlesztés padlórobot segítségével című módszertani füzet a projekt jelenleg fejlesztés alatt lévő honlapján díjmentesen elérhető lesz majd, méghozzá több nyelven: magyarul, románul, szlovákul és angolul is. Ilyen módon szakembereknek és szülőknek egyaránt rálátása lesz erre a füzetre, aztán már csak egyéni kreativitásukon, illetve ismereteiken múlik, hogyan használják fel azt a foglalkozások során.

A következő időszak fő feladata a projekt weboldalának üzembe helyezése lesz, továbbá egy hangfájlokat tartalmazó robot megalkotása, és nem utolsó sorban a szatmárnémeti projektteam által összeállított módszer gyakorlati alkalmazhatóságának tesztelése. A hamarosan induló tesztelés részleteit a nemrégiben, Szatmárnémetiben megszervezett partnertalálkozó keretében sikerült az érintett feleknek megbeszélni és előkészíteni. A szatmárnémeti tesztelésben a Szent József Rehabilitációs Központ öt ellátottja és családtagjaik nyújtanak majd segítséget. A decemberben záruló tesztelés eredményeinek kiértékelésére januárban kerül sor.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Szatmárnémeti

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.