Sepsiszentgyörgyi és kolozsvári siker a fogyatékkal élők zenei tehetségkutatóján

Sepsiszentgyörgyi és kolozsvári siker a fogyatékkal élők zenei tehetségkutatóján

A sepsiszentgyörgyi Kádár Zsuzsanna hegedűjátékával nyerte meg a fogyatékkal élő zenészek számára második alkalommal megszervezett országos tehetségkutató verseny döntőjét.

A Sepsiszentgyörgyön szombaton lezajlott vetélkedőn a Kolozsváron tanuló Frigur Botond lett a második helyezett, míg a harmadik díjat a szintén kolozsvári Oprean Hurduc Andrada kapta. A győztes tíznapos hollandiai kiránduláson vehet részt, ahol koncertfellépést biztosítanak számára. A második és harmadik díj egy professzionális stúdiófelvétel a Popas Production jóvoltából. A zenészek ugyanakkor bekerülnek a United by Music Románia zenei menedzsmenthálózatába, hosszú távon zenei oktatásban részesülnek, egyengetik a zenei karrierjüket.

A döntőben tizenhét zenész lépett fel Kolozsvárról, Zsibóról, Medgyesről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről és környékéről. Ők a februárban tartott előválogatókon jutottak tovább.

A tehetségkutatót a holland mintára létrehozott, Sepsiszentgyörgyön bejegyzett United By Music Alapítvány kezdeményezte, partnerségben a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal, azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élők is felléphessenek a nagyközönség előtt, egyenlő bánásmódban részesülve.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/sepsiszentgyorgyi-es-kolozsvari-siker-a-fogyatekkal-elok-zenei-tehetsegkutatojan