Fejlesztőközpont fogyatékkal élőknek

Fejlesztőközpont fogyatékkal élőknek

Egyénre szabott mozgásfejlesztés, gyógytorna, masszázs és hidromasszázs, kognitív fejlesztés, logopédia, önálló életre nevelés, zene- és táncterápia szolgálja a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok fejlődését, gyógyulását a Sepsiszentgyörgyön átadott központban.

A 400 ezer euró összértékű beruházás összefogással valósult meg: a SERA Románia Alapítvány fedezte az építkezés, berendezés, felszerelés teljes értékét, Sepsiszentgyörgy önkormányzata biztosította a szükséges területet, a megyei önkormányzat pedig a működési költségeket vállalja a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságon keresztül.

Hiánypótlónak nevezte az intézményt az avatón Vass Mária, a gyermekvédelmi igazgatóság vezetője, hangsúlyozva, hogy ez az ötödik rehabilitációs központ a megyében. „Próbáljuk lefödni a megye teljes területét, hogy minden érdekelt számára elérhetővé váljanak az ilyen típusú ingyenes szolgáltatások. A szülők számára támogató csoportokat és pszicho-szociális tanácsadást szervezünk, amelynek célja a fogyatékosság elfogadása és tudatosítása” – emelte ki az igazgatónő.

Az új rehabilitációs központban pszichológusok, gyógypedagógusok, logopédusok, gyógytornászok, különböző terapeuták, masszőrök és egészségügyi asszisztensek állnak majd az érintettek rendelkezésére – közölte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A központban jelenleg tíz alkalmazott dolgozik, és még van két betöltetlen állás.

A sepsiszentgyörgyi létesítmény a negyedik háromszéki projektje a SERA Románia Alapítványnak, és további együttműködést terveznek – mondta Bogdan Paul projektmenedzser. A Cigaretta utcai központban, a Krisztus Király templom mellett már hétfőtől indul a munka, a szakemberek első lépésben felmérést, majd rehabilitációs tervet készítenek, és ez alapján biztosítják az ingyenes fejlesztést.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/fejlesztokozpont-fogyatekkal-eloknek

 

 

 

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy