Felhőtlen gyermeknap

Felhőtlen gyermeknap

A Caritas Szent József Rehabilitációs Központja május 18-án, szombaton szervezte meg gyermeknapi rendezvényét.

Boldog gyermekzsivaj töltötte be szombaton a Borókagyökér Egyesület által működtetett Szejke-tanyát. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központja ugyanis ekkor tartotta meg hagyományos gyermeknapi rendezvényét. Az intézményt látogató gyerekeket szüleik és testvéreik is elkísérték az eseményre.

Kicsik és nagyok számtalan érdekes program közül választhattak: készíthettek papírsárkányt, óriás szappanbuborékot, színezett kavicsokból tájképet, beülhettek az egész nap nyitva tartó arcfestő- és csillámtetováló szalonba, és felülhettek a lábmeghajtású sörkocsira is. A legkisebbekre a baba-mama sarokban vártak érdekes foglalatosságok. A jelenlévők örömmel kapcsolódtak be a házigazda Borókagyökér Egyesület által szervezett aktivitásokba, melyek keretében elsajátíthatták a sajtkészítés csínját-bínját, a gyöngyfűzés és a korongozás fortélyait, sőt a csőröge készítésben is kipróbálhatták magukat. A színes tevékenységek lehetőséget biztosítottak a családtagoknak arra, hogy együtt tanuljanak, együtt fedezzenek fel új területeket. Öröm volt nézni, ahogyan a gyerekek együtt nyújtják és formázzák a kelt tésztát szüleikkel, de azt is, hogyan alakult ki egy-egy óriás szappanbuborék a közös erőfeszítés eredményeként.

A programok lebonyolításában lelkes segítséget nyújtottak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizedikes diákjai: Muhi Andrea és Mezőfényi Beatrix. „Fiatalok vagyunk, időnk van, segíteni nagyon szeretünk, ezért örömmel vállaltuk, hogy az arcfestést mi végezzük a mai gyereknapon” – mondta az évek óta rendszeresen önkénteskedő Andrea.

A Szent József Rehabilitációs Központ munkatársai bíznak abban, hogy a szombati esemény minden résztvevő számára felejthetetlen élményt nyújtott.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Szatmárnémeti