Harmadik olimpiai érmét is megszerezte a székelyudvarhelyi Veress Erna

Harmadik olimpiai érmét is megszerezte a székelyudvarhelyi Veress Erna

Utolsó versenyszámában, a vegyes váltóúszásban is dobogóra állhatott a székelyudvarhelyi Veress Erna az Abu-Dzabiban zajló speciális olimpián – Románia válogatottjával a harmadik helyen ért célba a 4x50 méteres távon. Ez Erna harmadik érme a speciális olimpián.

A 4x50 méteres vegyes váltó döntőjét szerdán délután rendezték, a Veress Erna, Codruț Alexandru Moldoveanu, Andrei Cupşă és Mara Oprea alkotta román válogatott a harmadik legjobb időeredményt érte el. A holland váltó fölényesen győzött, közel 20 másodperc előnnyel lett első, a második helyért nagyon szoros csata folyt, hiszen a szlovén csapat csupán 21 századmásodperccel volt gyorsabb a román kvartettnél.

A Down-szindrómás lány édesanyja, Veress Anikó a verseny előtt lapunknak azt nyilatkozta, hogy Erna nagyon izgult, ezért a délutáni edzés előtt még egy családi szórakoztató központba is ellátogattak, hogy feloldják a stresszt.

Erna egyébként minden versenyszámban érmet szerzett, amelyben indult: mellúszásban arany-, míg pillangóúszásban ezüstérmes lett. Egy korábbi interjúnkkor lapunknak azt nyilatkozta, eredményeivel meg szeretné mutatni a világnak, hogy Down-szindrómásként is lehet sikereket elérni. Sikerült! Veress Anikó a verseny után azt nyilatkozta lapunknak, hogy Erna nagyon örül az elért sikereknek, és mindenkinek köszöni a támogatást.

Speciális olimpia, 4x50 méteres vegyesváltó, döntő:
1. Hollandia 3:43.84,
2. Szlovénia 4:00.75,
3. Románia 4:00.96.

forrás: https://szekelyhon.ro/sport/harmadik-olimpiai-ermet-is-megszerezte-a-szekelyudvarhelyi-veress-erna

 

Tags: Települések hírei: Székelyudvarhely