Új szolgáltatásokat nyújt a Caritas szatmárnémeti házi betegápoló központja

Új szolgáltatásokat nyújt a Caritas szatmárnémeti házi betegápoló központja

Novemberrel kezdődően otthoni EKG mérést, háznál elvégzett orvosi vizsgálatot és relaxációs masszázst is biztosít ellátottai számára a Szent Hildegárda központ.

1996-os megalapítása óta több ezer szatmárnémeti, krónikus beteg idősnek nyújtott szakszerű, szeretetteljes ápolást otthonában, valamint nélkülözhetetlen segítséget a mindennapi teendők elvégzésében a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központja.

Az évek során az intézmény csapata folyamatosan reagált az ellátottak és a hozzátartozók irányából érkező javaslatokra, igényekre – állítja a központ vezetője, Kiss Angéla. Ennek köszönhető, hogy e hónappal kezdődően a házi betegápoló központ szolgáltatáspalettája három új, mobil egészségügyi szolgáltatással bővült, éspedig: otthoni EKG mérés elvégzésével, házhoz jövő orvosi vizsgálattal, valamint relaxációs masszázzsal. A hordozható EKG révén az idős már friss mérési eredménnyel mehet a szakorvoshoz, ami többszöri úttól mentesíti. A helyszínre kiszálló orvos által a beteg számára biztosított a személyes vizsgálat lehetősége ebben az időszakban is, amikor a koronavírus-járvány miatt óriási teher hárul az egészségügyi ellátórendszerre. A relaxációs masszázs hozzájárul az időskorra oly jellemző mozgásszervi fájdalmak enyhítéséhez.

A Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központ munkatársai bíznak abban, hogy az új szolgáltatások révén sikerül megkönnyíteni az ellátottak mindennapjait a jelenlegi, pandémiás helyzetben, és természetesen a világjárvány utáni években is, és nyitottak arra, hogy tovább bővítsék a szocio-medikális szolgáltatások skáláját, amennyiben újabb igények jelentkeznek.

forrás: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

Tags: Szervezeti hírek: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet
Települések hírei: Szatmárnémeti

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.